Index Vakbarát Hírportál

Camilla Cabello tarolt az MTV EMA-n

2018.11.05. 13:00

Tegnap este Bilbaóban kiosztották az MTV EMA-t, azaz a Music Televison európai zenei díjait. Az est abszolút győztese Camilla Cabello lett, aki négy szobrot vihetett haza a buliról.

A gálát Nicki Minaj nyitotta meg vadonatúj slágerével, a Good Form-mal, de fellépett Janet Jackson is (az idei Global Icon Award nyertese), ő egy teljes karrier felölelő mixet vállalt be. Camilla Cabello négy EMA-szobrot kapott, ő lett a Legjobb Előadó, övé a Legjobb Dal és a Legjobb Videó díja, valamint ő lett az Egyesült Államok Legjobb Hazai Előadója is. A gálát Hailee Steinfeld vezette, aki ugye a színészkedés meeltt énekelni is szokott, bár a gálán ez elmaradt. Fellépett viszont a Panic! At The Disco, a Muse, Jason Derulo, Halsey, Marshmello, Anne-Marie és Bebe Rexa, aki “I'm a Mess” című slágerét egy fürdőkádban adta elő, több mint száz táncossal a színpadon.

Előszőr az idei gálán adták át az “MTV EMA Generation Change Award”-ot, támogatva a világért harcoló fiatalokat. A győztesek egy olyan generáció tagjai, akik a világ legégetőbb problémái ellen harcolnak, mint a globális felmelegedés, a menekültek helyzete és a gyermekházasság.

Az MTV EMA 2018-as magyar nyertese a Follow The Flow lett a nézői szavaztok alapján, így ők képviselhették Magyarországot a nemzetközi gálán. A magyar rajongók közel egy hónapon keresztül adhatták le szavazatukat kedvencükre, a Follow The Flow mellett a Wellhello, a Halott Pénz, a Margeret Island és Caramel egyaránt esélyesként indult az elismerésért.

2018 MTV EMA NYERTESEI

LEGJOBB ELŐADÓ Camila Cabello

LEGJOBB VIDEÓ Camila Cabello – “Havana” ft. Young Thug

LEGJOBB DAL Camila Cabello – “Havana” ft. Young Thug

LEGJOBB POP Dua Lipa

LEGJOBB FELTÖREKVŐ Cardi B

LEGJOBB STÍLUS Nicki Minaj

LEGJOBB HIP HOP Nicki Minaj

LEGJOBB ÉLŐ Shawn Mendes

LEGJOBB ROCK 5 Seconds Of Summer

LEGJOBB ALTERNATÍV Panic! At The Disco

LEGJOBB ELEKTRONIKUS Marshmello

LEGNAGYOBB RAJONGÓTÁBOR BTS

LEGJOBB WORLD STAGE Alessia Cara – MTV Spotlight @ Hyperplay, Szingapúr 2018

LEGJOBB PUSH ELŐADÓ Grace VanderWaal (2017 december)

LEGJOBB MAGYAR ELŐADÓ Follow The Flow

EMA GENERATION CHANGE

Sonita Alizadeh (21) Afganisztán, Mohamad Aljounde (17) Libanon, Ellen Jones (20) Egyesült Királyság, Xiuhtezcatl “X” Martinez (18) USA, Hauwa Ojeifo (26) Nigéria



Rovatok