Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állítanak egy rendszerkritikus orosz rappert

2018.11.22. 18:46

Bíróság elé állították Oroszország egyik legnépszerűbb rapperét, Dimitrij Kuznyecovot, művésznevén Huskyt. A BBC írja, hogy Huskyt azután vitték el a rendőrök, hogy az utcán koncertezett a rajongóinak.

Huskyt Krasznodárban vitték el a rendőrök szerdán, miután lefújták a városba meghirdetett fellépését. A hatóságok arra hivatkozva fújták le a rapper koncertjét, hogy az előadó elfogadhatatlan szélsőséges tevékenységet folytat. Ezután a rapper egy klubban próbált meg fellépni, ahol lekapcsolták az áramot, végül az utcán, egy autó tetején szórakoztatta a rajongóit egészen addig, ameddig onnan le nem rángatták a rendőrök.

A rapper korábban arról írt a közösségi oldalán, hogy egyre több városban jelzik a hatóságok a szervezőknek, hogy fújják le Husky koncertjeit.

Husky videói alatt több millió megtekintés van a Youtube-on, és gyakran kritizálja a hatóságokat, a kormányt, illetve egy korai dalában nyíltan rossz szavakkal merészelte illetni Vlagyimir Putyint is. A hatóság túlkapása vele kapcsolatban viszont azért érdekes, mert a hírek szerint támogatja az oroszok által támogatott szakadárokat Donyeckben.

A szibériai születésű Husky 15 nap börtönt kaphat, amiért engedély nélkül tartott tömegrendezvényt.



Rovatok