Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Pete Shelly, a Buzzcocks frontembere

2018.12.06. 23:28

A BBC értesülései szerint csütörtök este, 63 éves korában meghalt Pete Shelley, a Buzzcocks frontembere. A zenekar fő dalszerzője szívinfarktust kapott Észtországban, ahová pár éve költözött feleségével. 

Shelly 1955-ben született Manchester külsején fekvő Leigh városrészben, Peter Campbell McNeish néven. 1975-ben megismerkedett Howard Devotoval a Bolton Institute of Technology egyetemen, és megalapították a Buzzcockst. A zenekar első koncertjét a Sex Pistols előtt adta Manchesterben 1976-ban, ami pótkoncertje volt a manchesteri zenei színtér legjelentősebb filmjének, a 24 Hour Party People-nek az alapjául szolgáló koncertnek, ahol azért nem léptek fel végül, mert Devoto és Shelly nem talált tagokat maguk mellé. A Buzzcocks 1978-ban robbant be igazán, amikor a brit slágerlista 12. helyéig felkapaszkodtak a az Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn't've), ami univerzális üzenetének és könnyen beakadó refrénjének köszönhetően a zenekar legismertebb száma maradt.

A Buzzcocks legutóbb 2016-ban volt igazán aktív, amikor alapításuk 40-ik jubileumának alkalmából a Buzzcocks 40 turné keretein belül koncerteztek.   

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok