Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift arcfelismerő programmal pásztázta a zaklatóit az egyik fellépése előtt

GettyImages-1064038330
2018.12.13. 09:07 Módosítva: 2018.12.13. 09:56

Taylor Swift már arcfelismerő programot használ a koncertjein, hogy így leplezze le a zaklatóit, derül ki a Rolling Stone cikkéből. Swift még egy májusi kaliforniai koncertje előtt monitorozta a saját közönségét.

A magazin cikke szerint Swift a kaliforniai Rose Bowlon lépett fel, előtte pedig egy kis kioszkot is kitelepítettek az érdeklődőknek, hogy belenézhessenek az énekesnő próbájának legjobb pillanataiba. Azonban a kioszk titokban rögzítette az összes érdeklődő arcát, majd az adatokat Nashville-be küldték, ahol egy külön erre kialakított helyen megvizsgálták, van-e a közönség soraiban olyan ember, akit regisztráltak már az énekesnő zaklatójaként.

Az egyelőre nem tudni, hogy mi lett a felvételekkel és sikerült-e ezzel a technikával beazonosítani a káros személyeket. Egyébként az Egyesült Államokban egy koncert helyszíne magánterületnek számít, így a szervezőknek joga van a közönségről felvételt készíteni, így arcfelismerő szoftvert is.

Swift évek óta különböző szexuális vagy fizikai zaklatások célpontja. Egy rajongóját például azután rúgták ki, hogy kiderült, egy személyes találkozás alkalmával felhúzta a nő szoknyáját, majd megfogta a fenekét. Most májusban pedig egy ismeretlen férfi jelent meg a háza előtt maszkokkal, késekkel, kötéllel és töltényekkel.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok