Index Vakbarát Hírportál

Turulrap és a Berghain rezidense is lesz a Bánkitón

2019.02.27. 15:14

A Bánkitó szervezői megint bejelentettek fellépőket az idei nyári fesztiválra, a névsort először nálunk lehet elolvasni.

Az új fellépők közül a legnagyobb név a spoken word előadó/slammer/rapper Saul Williams. Williams pár évente feltűnik Magyarországon, az utóbbi évtizedben fellépett az I. Országos Slam Poetry Bajnokság után 2012-ben, illetve a David Murray Infinity Quartettel közösen 2015-ben.

Williams mellett a másik nagy név a szintén amerikai Sudan Archives. A név a hip-hopot, szudáni hegedűművészetet és R&B-t vegyítő Brittney Denise Parksot takarja:

Éles váltással jön Roi Perez, a legendás berlini technoklub, a Berghain izraeli származású rezidense. Itt meg lehet hallgatni egy mixét, amit a Resident Advisornak készített:

Az újonnan bejelentett magyar fellépők közül Krúbi és az ironikus árpádsávos turulrappet forszírozó Dé:Nash a két legérdekesebb név, Dé:Nashről mi is készítettünk videót az Indexen. Mellettük még érkezik a Kistehén, a Jazzékiel, a Platon Karataev, a Mordái, a Mayberian Sanskülotts, a Trillion, a Bohemian Betyars, és az I Am Soyuz. A friss bejelentéseket az orosz Sado Opera, a német Jungstötter, és a szintén német Gurr kerekítik le.

A Bánkitóra már korábban bejelentették Bob Mosest és a Viagra Boyst is, egy rakat másik névvel egyetemben, ezeket itt lehet elolvasni.

A fesztiválra kedvezményes árú bérleteket március 21-ig lehet venni. Az idei fesztivált  július 10. és 13. között tartják.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok