Index Vakbarát Hírportál

Nem létező fesztiválbelépőkkel csalt ki 740 ezer forintot

2019.05.06. 10:23

Egy nemlétező fesztiválbelépőkkel kereskedő, 32 éves székesfehérvári férfival szemben 24 rendbeli csalás miatt emeltek vádat Kaposváron.

A Somogy Megyei Főügyészség hétfői közleménye szerint a vádlott az ország különböző pontjain 24 embert vert át, akiktől összesen 740 ezer forintot csalt ki. Többen is csak a férfi által közölt címre utazva jöttek rá, hogy átejtették őket, míg mások teljes baráti társaságoknak rendeltek jegyeket a férfitól.

A csaló 2016 novembere és 2018 februárja között az interneten került kapcsolatba olyan fiatalokkal, akik a leglátogatottabb nyári könnyűzenei fesztiválokra és külföldi futballmérkőzésekre kerestek belépőjegyeket, bérleteket, valamint szállást.

A férfi a fesztivál munkatársának vagy utazásszervezőnek adta ki magát, majd rávette a sértetteket arra, hogy a belépők és a szállás árát előrefizetéssel utalják el a bankszámlájára, holott a felkínált jegyekkel és szálláslehetőségekkel egyáltalán nem rendelkezett.

A székesfehérvári férfi korábban is követett el hasonló módszerrel csalásokat, ami miatt a Körmendi Járási Ügyészség már vádat emelt ellene. A Kaposvári Járási Ügyészség 2 év 4 hónapos szabadságvesztést kért a csalóra.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok