Index Vakbarát Hírportál

Tyler, the Creator visszatérhet az Egyesült Királyságba

2019.05.18. 17:23 Módosítva: 2019.05.18. 18:13

Négy év után visszatérhet az Egyesült Királyságba az Odd Future-alapító amerikai rapper, Tyler, the Creator, írja a Guardian. A Tyler Gregory Okonma néven született  28 éves rappert erőszakos(nak vélt) dalszövegei miatt tiltották ki 2015-ben a szigetországból, abban az évben, amikor nálunk is fellépett.  

Tyler, aki már inkább divatmárkájával és videóklipnek nem mindig nevezhető intermédia-alkotásaival próbál a köztudatban maradni, mint a hagyományos értelemben vett zenével, a Buckingham-palota előtt lőtt egy képet magáról. Érdekesség, hogy Tyler és az Odd Future a 2010-es évek elején még kifejezetten polgárpukkasztónak számított, már 2013-ban is ki akarták tiltani Angliából. 

Azóta sokat változott a világ, az elvált szülők problémás gyerekei már inkább olyan Soundcloud-rapperekre xanaxoznak, akikhez képest a húszas évei végén járó Tyler már őskövületnek tűnik, és a gengszterkultúrát kifigurázó érzékeny srácok helyett ismét a fegyverekben és drogban utazó arcok lettek a menők a fiatalok között. Szóval nem elképzelhetetlen, hogy Tylernek ez a kis kikacsintása az angliai kitiltásra egy kicsit arról is szól, hogy jelezze, még mindig releváns hip-hop körökben. 



Rovatok