Index Vakbarát Hírportál

A Vengaboys most már tüntetéseket is vállal

K EPA20190531034
2019.05.31. 11:06 Módosítva: 2019.05.31. 11:06

A Vengaboys volt a sztárvendége annak a többezres tüntetésnek, amit május 30-án tartottak Bécsben. A holland popegyüttes Going to Ibiza című húszéves slágere ismét a legtöbbször letöltött dal lett Ausztriában amiatt, hogy május 24-én nyilvánosságra került az Ibizán készült kompromittáló videofelvétel Heinz-Christian Strache azóta lemondott szabadságpárti (FPÖ) elnökről és alkancellárról.

Bármelyik Bob Dylant választhatták volna, de az, hogy minket választottak, azt bizonyítja, hogy milyen fantasztikus zenei ízlése van az osztrákoknak, illetve - főleg ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen súlyos ez a belpolitikai válság - azt is, hogy a humorérzékük is remek

- nyilatkozta a fellépés előtt a Vengaboys egyik tagja,  Captain Kim. 

A korrupciós botrány kirobbanása lavinát indított el az ország belpolitikai életében,  Heinz-Christian Strache szinte azonnal lemondott alkancellári posztjáról, majd bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatták Sebastian Kurz néppárti kancellárt, és ősszel előrehozott választásokat tartanak. Addig Brigitte Bierlein, az osztrák alkotmánybíróság elnöke lesz Ausztria átmeneti kancellárja.

(Borítókép: Christian Bruna / MTI / EPA) 



Rovatok