Index Vakbarát Hírportál

Wiz Khalifa lesz Emily Dickinson halála az Apple új sorozatában

BeFunky-project.png
2019.10.01. 12:46

Az Apple TV Plus egyik első sorozata, a novembertől (nálunk is, felirattal) látható Dickinson főszereplője, Hailee Steinfeld újabb, a sorozat tematikájába illő videóklippel jelentkezett, és miért ne tette volna, ha már ő írta a sorozat betétdalainak egy részét. A legújabb, Afterlife című dal a túlvilággal foglalkozik, tessék:

Steinfeld a színészet mellett továbbra is aktív énekesnő, és ugyan ez a szám (sem) igazán az én stílusom (a Motörhead az, ha valakit érdekel), de nincs vele semmi baj, szépen meghangszerelt popsláger egy átlagnál jóval érdekesebb és tehetségesebb előadótól, a videó meg pont annyira szürreális, hogy el se tudjuk képzelni, milyen lesz a XIX század egyik legnagyobb hatású költőnőjéről szóló vígjátéksorozat (!!!), amiben Wiz Khalifa alakítja a halált (menő szellemlovak húzzák a szekerét). 

Ami infót össze lehet szedni a sorozatról az előzetesekből és az Apple szűkszavú csepegtetéseiből az, hogy az első évad Dickinson korai korszakáról szól, a fókuszában az akkori értékekkel és elvárásokkal szembemenő tinilány áll, aki nagyon szeretné verseit megjelentetni, de ez az 1850-es évek Amherstjében (Massachusetts állam) nem volt olyan egyszerű. Dickinson egyébként 1800 verset írt, javarészt a halálról, de életében csak pár tucatot jelentettek meg. Köztük ezt is:

A Halált nem vártam be, nem — (Efraim Israel fordítása)

A Halált nem vártam be, nem —
Ő volt oly jó s megállt —
Csak kettőnket vitt Szekere —
S a Megnemhalhatást.

Lassan hajtott — nem sürgetett,
Munkámat, egyebet
Félretettem, hogy én is, én
Mint Ő oly jó legyek.

Gyerekhad Iskola után
Nyüzsgött az útfelen —
Elhagytunk sok bámész Vetést —
S a Napot mely lement —

Vagy inkább — Minket Ő —
Dideregtek a Harmatok —
Mert Ökörnyál csak Köpenyem —
Csak Tüllben — mehetek —

Majd megálltunk egy Ház előtt
Földhányásszerű az —
Alig látszott ki a Tető —
A Párkány — egy Kupac —

Azóta Századok — de mind
Kurtább mint az a Nap
Melyen úgy láttam Lovaink
Az Öröklétbe tartanak — 



Rovatok