Index Vakbarát Hírportál

Kurt Cobain kardigánja lett a legdrágábban elárverezett pulóver

2019.10.27. 12:39

Rekordáron, 334 ezer dollárért kelt el Kurt Cobain legendás olívazöld kardigánja a Julien's Auctions hétvégi aukcióján, írja a Rolling Stone. Ezzel az 1994-ben elhunyt Nirvana-frontember ikonikus ruhadarabja lett minden idők legdrágábban elárverezett pulóvere.

A kardigánt Cobain 1993 novemberében viselte a Nirvana minden bizonnyal leghíresebb fellépésén, a New York-i "MTV Unplugged"-koncerten, ahol a zenekar a saját szerzeményei mellett David Bowie, Lead Belly, a Vaselines és a Meat Puppets számait is játszotta.

A cigarettával kiégetett ruhadarab érdekessége, hogy a koncert óta nem volt kimosva. Előző tulajdonosa 137 500 dollárért vásárolta meg a kardigánt négy évvel ezelőtt, és várakozásait felülmúlva (200 ezer és 300 ezer dollár közötti összegre számított) csaknem a duplájáért tudta eladni a darabot a szombati árverésen.

Kurt Cobain balkezes Fender Mustang gitárját, amit a szintén 1993-as In Utero lemez turnéján használt, szintén elárverezték a hétvégén: új tulajdonosa 340 ezer dollárt fizetett érte. Nemrég egyébként Cobain egykori seattle-i otthona is eladóvá vált, ahol élete utolsó hónapjait töltötte.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok