Index Vakbarát Hírportál

Dalban dolgozta fel öngyilkos zaklatója ügyét Pásztor Anna

2020.01.09. 10:04

"Na, gyere késsel, ésszel, érvvel. Tudom, hogy erre vársz" – énekli Pásztor Anna sokat sejtetően zenekara, az Anna & the Barbies decemberben megjelent, Indián című lemezének Játék az egész című dalában. Az énekesnő egy hónappal az album megjelenése után a Blikknek nyilvánosan is elismerte, hogy a dal szövege a végül öngyilkosságot elkövető zaklatójáról szól.

"Ezt fel kellett dolgoznom, és ezzel a dalszöveggel ezt a drámai időszakot le is zártam. A kesztyű felvételének lelkiállapotát akartam megfogalmazni, mert meggyőződésem, ez az első lépés a kiút felé" – mondta Pásztor Anna, akinek dunaszerdahelyi zaklatója 2018 nyarán egy késsel a cipőjében próbált meg bejutni a zenekara Budapest Parkban adott koncertjére.

A zaklató hosszú hónapokon át kéretlen, zagyva tartalmú, olykor fenyegető levelekkel bombázta Pásztor Annát, aki összesen 196 oldalnyi levelet kapott a férfitól. A férfi a második sorból nézte az Anna & the Barbies koncertjét, amikor a fellépése első felében elfogták a biztonságiak. A férfiról később kiderült, hogy paranoid személyiségzavarban szenved, a következő hír pedig tavaly februárban érkezett felőle, amikor öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben. Az őrök közbeavatkozása után a zaklatót kórházba vitték, ahol később életét vesztette.

"Megkönnyebbülést érzek a koncerteken, amikor ezt a dalt játsszuk, s rengeteg visszajelzést kaptam. Sokan büszkék rám, hogy felemeltem a zaklatottak zászlaját. Nem vágytam ilyen babérra, de jó érzés, hogy vannak, akiknek segítettem szembenézni az életüket meggyötrő félelmükkel. Sosem hittem volna, hogy ennyi energiát kapok egy ilyen borzalmas ügy után. Így erőt adni is könnyebb" – mondta a dallal kapcsolatban Pásztor Anna, aki úgy érzi, már lelkileg is túl van a történteken.

A dalt itt lehet meghallgatni:

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok