Index Vakbarát Hírportál

Nehéz idők járnak a BTS-re a koronavírus miatt

2020.02.25. 08:44

Az egyik legsikeresebb k-pop zenekar hétfőn újságírók és rajongók nélkül tartott sajtótájékoztatót, az eseményt a BTS Youtube-csatornáján élőben közvetítették. A hivatalos közlemény szerint azért választották ezt a megoldást, mert a kormány javaslata szerint kerülendő minden olyan rendezvény, ahol emberek nagyobb csoportja gyűlhet össze. Dél-Koreában eddig heten haltak meg a koronavírus miatt, és több mint 700 a fertőzöttek száma – írja a BBC

A BTS-nek a napokban jelent meg  Map Of The Soul: 7 albuma, és emiatt több televíziós műsorba is elhívták őket, vasárnap volt például az M Countdown legújabb epizódjának felvétele, ami február 27-én kerül adásba. A szereplést nem mondták le, de mivel a műsorkészítők is úgy döntöttek, hogy a járvány terjedésének megakadályozása miatt egy ideig közönség nélkül forgatnak, ezért a BTS üres nézőtér előtt lépett fel. 

A koronavírus miatt egyébként elhalasztották egy nagyszabású  koncertet, ahol a BTS mellett olyan k-pop előadók léptek volna még fel mint Zico, az NCT 127 és a Cherry Bullet, és a február 27-ére tervezett Koreai Zenei Díjátadó Gálát sem rendezik meg, illetve nem a megszokott formában, a győzteseket online jelentik be. 



Rovatok