Index Vakbarát Hírportál

Anti-randi a rózsaszín gorillával és az őrült fehér nyúllal

2020.03.11. 15:11

Hamarosan új albummal jelentkezik a 2017-ben a Stenk magyar lemezes listáját is meghódító Imanexperiment, aminek több klipjét (Where U Are, Believe, Pure Water // Uplifting Sinking, Blue) is láthatták már nálunk az olvasók. A projekt mögött álló Nita most a hagyományokhoz hűen ismét a Stenken mutatja be új videóját, amiben rajta kívül egy rózsaszín gorilla, egy fehér nyúl és egy bevásárlókocsi játsszák a főszerepet.

A klip a fall 4 u című számhoz született meg, ami a címe alapján lehetne egy tinglitangli popdal is egy bimbózó szerelemről, pedig valójában egy anti-randi számról van szó. Ez mondjuk a klipből érződik is, kevés helyzetben romantikus például az, ha egy Donny Darkót idéző nyúl, meg egy nagy rózsaszín gorilla betuszkolják az embert egy csomagtartóba, a történet vége meg aztán tényleg nem hagy kérdéseket ezen a téren.

Nita elmondta, hogy a jelmezes ötlet egy CoastDream számhoz készült házi videóból jött, amit teljesen véletlenül nézett meg, mert egyébként nem igazán hallgat technót. A Soft Moonhoz készült videóban a Carreta Furacão nevű brazil táncformációt követhetjük végig egy átlagos estéjükön a városban, ami úgy néz ki, hogy a csapat tagjai szuperhősnek és mesefiguráknak öltözve táncolnak keresztül az utcákon, egyébként pedig egy kivilágított, giccses kisbuszon utaznak. Néha annak az oldalán kapaszkodva integetnek, szórakoztatják a járókelőket.

Ezt szerettem volna kombinálni a bevásárlókocsis őrülettel, amit már nagyon régóta terveztem összehozni, de eddig nem passzolt egyik számomhoz sem igazán. Erre, és a dalszövegre alapozva raktuk össze végül a teljes sztorit. A Carreta Furacão-val ellentétben olyan állatjelmezeket szerettem volna használni, amik nem híres karaktereket ábrázolnak, és akár cukik is lehetnének, ha nem lenne bennük valami kísérteties szürrealitás. Így találtam meg a rózsaszín gorillát és az őrült fehér nyulat a Maszka jelmeznek hála

– írta a klipről az alkotó. 

A zene a keverésig bezárólag ezúttal is Nita munkája, a master szakértő pedig Puha Szabi volt. A klipet Korom Anna rendezővel és Fecske Flóra operatőrrel hozták össze, a maskarába bújt színészek Gaál Dániel és Nagy Henrik, a videót pedig Molnár Dorottya vágta meg és Stalter Anna fényelte.



Rovatok