Index Vakbarát Hírportál

A Queen gitárosa a húsevést okolja a járványért

2020.04.16. 12:00

Noha még nem született tudományos konszenzus a koronavírus-járvány eredetét illetően, Brian May, a Queen gitárosa a betegség elterjedését a húsevéssel hozta szoros összefüggésbe egy vele készült interjúban.

A 72 éves zenész az NME-nek fejtette ki: úgy látja, egyre inkább köztudott, hogy a húsevés egészségtelen, és a mostani járvány is ennek köszönhetően "kényszerítette térdre" az egész bolygót, ezért az emberiségnek most lenne érdemes újragondolnia a világot, amelyben él, és a jövőben nem kihasználnia a velünk élő többi fajt.

Brian May egyébként az év eleje óta folytat vegán életmódot, januárban döntött a váltás mellett, vagyis még csak három hónapja él vegánként, de az interjú szerint máris ebben látja az emberiség jövőjét.

A Queen gitárosa az NME-nek tett kijelentéseivel minden bizonnyal arra az elméletre utalt, amely szerint a koronavírus-járvány kiindulópontja az a vuhani halpiac, ahol a tengeri herkentyűk mellett például kígyókat, denevéreket és disznókat is árulnak. Nem sokkal előtte Paul McCartney fejtette ki a járvány kapcsán, hogy barbár, "középkori" dolognak tartja a denevérevést, a vuhanihoz hasonló piacokat pedig szerinte be kellene tiltani.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok