Index Vakbarát Hírportál

Verekedés miatt hagyhatta ott az Oasis '96-os turnéját Liam Gallagher

2020.05.04. 11:08

Egészen szórakoztató részlet derült ki az Oasis 1996-os amerikai turnéjáról, ami többek között arról híresült el, hogy Liam Gallagher egyik pillanatról a másikra hazarepült Angliába. Nemrég megjelent ugyanis Mark Lanegan önéletrajzi könyve, a Sing Backwards and Weep, és a többek között a Queens of the Stone Age-ben és a Screaming Treesben is játszó zenész azt állítja, hogy Gallagher azért hagyta ott annak idején az Oasist, mert félt a Lanegannel előre lebeszélt verekedéstől.

Lanegan a Screaming Trees nevű zenekarával turnézott '96-ban az Oasis előzenekaraként, és saját bevallása szerint azután alakult ki közte és Gallagher között összetűzés a backstage-ben, hogy utóbbi állandóan megpróbálta őt megfélemlíteni.

A feszültséget az szülte, hogy Gallagher az első találkozásukkor gúnyt űzött a zenekar nevéből (screaming trees magyarul kb. annyit tesz, hogy sikoltozó fák), és howling branchesnek, vagyis üvöltő faágaknak hívta őket. Lanegan elküldte Gallaghert a fenébe, mire az Oasis zenésze szerinte szánalmas tirádába kezdett, aminek az lett a vége, hogy Lanegan közölte vele, hogy amikor majd együtt játszanak legközelebb Miamiban, akkor egy verekedéssel rendezik le a konfliktust kettőjük között.

A könyvben azt írja Lanegan, hogy Liam Gallagher egyértelműen csak egy pózer, az a tipikus játszótéri kemény gyerek, aki valójában gyáva verekedni. A verekedés végül elmaradt, mert Gallagher rövid időn belül kilépett az Oasisből, nem volt ott Miamiban, és így úszta meg Lanegan szerint az előre megbeszélt bunyót. Lanegan ezt úgy élte meg, hogy Gallagher megijedt, és azonnal hazarepült az anyukájához a verés elől.

Természetesen Liam Gallagher sem hagyta a sztorit szó nélkül, a zenész Twitteren annyit írt, hogy ő csak viccelődött annak idején, és nem tehet róla, hogy Lanegan egy befeszült kábszeres, akinek semmi humorérzéke nincs, ráadásul baromságokat állítva próbálja eladni a könyvét. (Independent)



Rovatok