Index Vakbarát Hírportál

Fizetős rajongói csoporttal vészelné át a Ganxsta Zolee és a Kartel a koncertmentes időszakot

2020.05.05. 15:32

Mivel ez a redvás vírus nem hagyja, hogy a közeljövőben fasza kis koncerteken szórakoztassunk Titeket, arra gondoltunk, hogy mindezt modern keretek között online fogjuk megtenni, amíg nem vehetjük újra birtokba a színpadokat. Létrehoztunk nektek egy zárt csoportot, amelybe bárki jelentkezhet, aki úgy gondolja, hogy a zenekar által nyújtott tartalmi szolgáltatások elkészítését támogatni kívánja

– így indul az idén 25 éves zenekar egyik új Facebook-posztja. 

A bejegyzés szerint ebben a csoportban lesznek elérhetők a 25 év gengszter rap című sorozat új részei, a hétvégi élő bejelentkezéseik, illetve egyéb, csak a tagoknak gyártott exkluzív tartalmak. Ahhoz, hogy valaki csatlakozhasson, 2500 forintot kell utalnia a posztban megadott bankszámlaszámra, de persze aki akarja, ennél nagyobb összeggel is támogathatja a zenekart.

Mi maximálisan azon leszünk, hogy ezért a hozzájárulásért cserébe olyan személyes és szórakoztató tartalmakat adjunk nektek, amivel együtt át tudjuk vészelni azt az időszakot, amíg újra láthatjuk egymást a koncerteken! Köszönjük előre is, találkozzunk a csoportban, a héten már több tartalommal is várunk titeket!

– teszik hozzá.

Ahogyan a Blikk is írja, a koronavírus-járvány miatt a zenekarnak már több hete nincsenek fellépései, ráadásul augusztus 15-ig nem tudnak elindulni koncertezni,  hiszen kevés kivételtől eltekintve rendezvénystop van. A felmérések szerint a magyar zenészek jövedelmük több mint 60 százalékát az élőzenei fellépésekből szerzik, másik fontos bevételi forrásuk pedig a koncerteken és a vendéglátóhelyeken háttérzeneként elhangzott számok után kapott jogdíj, ez bevételük további több mint 15 százalékát teszi ki. A helyek zárva tartása miatt a jogdíjak is elapadtak az elmúlt másfél hónapban, de ezen valamelyest segíteni fog, hogy vidéken május 4-én kinyithattak az éttermek és a kávézók.



Rovatok