Index Vakbarát Hírportál

Madonna elkapta a vírust, de szerinte már rég túl van rajta

2020.05.07. 12:12 Módosítva: 2020.05.07. 14:13

A 61 éves énekesnő Instagramon posztolt arról, hogy egy teszt szerint elkapta korábban a vírust, de már nem beteg. Ahogy azt Madonna írja, tisztázni szeretné a vele kapcsolatos híreket, ugyanis

jelenleg nem vagyok beteg. Amikor valakit antitestre tesztelnek, és pozitív lesz, az azt jelenti, hogy valamikor elkapTAD a vírust. Én biztosan elkaptam a párizsi turnémon, 7 héttel ezelőtt. Sokan mások is megbetegedtek, de mind azt hittük, hogy csak egy nagyon durva megfázást kaptunk el.

Madonna tehát azt tisztázza, hogy valóban tesztelték, de nem PCR- (ez azt mutatja ki, jelenleg fertőzött-e valaki), hanem az IgM- és IgG-antitesteket kimutató gyorsteszttel, ami azt mutatja ki, hogy az ember szervezete valamikor termelt-e antitesteket a vírus ellen – tehát hogy korábban fertőzött volt-e. 

Madonna a Madame X nevű turnéját egyébként Párizsban már nem tudta megtartani, mert a francia kormány betiltotta az összes nagy rendezvényt. Később turnéjának többi állomását is lemondta. Az énekesnő azóta kb. 1 millió dollárt (kb. 324 millió forint) adományozott a vírus elleni küzdelemre. 



Rovatok