Index Vakbarát Hírportál

Kétmillió dollárral támogatják a BTS tagjai és rajongóik a Black Lives Mattert

2020.06.08. 16:02 Módosítva: 2020.06.08. 17:11

Egymillió dollárt ad a Black Lives Matter mozgalomnak a BTS nevű K-pop zenekar. A zenekar felajánlása után nem sokkal a rajongók is összegyűjtöttek ugyanennyi adományt, írja a Variety.

A koreai zenekar és lemezkiadója, a Big Hit Entertainment az egy millió dollárt azért adta, mert „így akarnak együtt kiállni” a faji megkülönböztetés ellen. A Black Lives Matter ügyvezető igazgatója, Kailee Scales azt mondta:

A feketék világszerte éreznek fájdalmat még napjainkban is a több évszázados elnyomás traumája miatt. A BTS nagylelkűsége és azok az emberek mozgatnak minket, akik kiállnak és harcolnak a feketék életéért.

A zenekar felajánlása után a magukat csak Armynak hívó BTS-rajongók alig 24 óra alatt összegyűjtöttek még egymillió dollárt, amit szintén a Black Lives Matternek adtak. A zenekar rajongói egyébként nem először állnak ki a rasszizmus ellen, pár napja a #whitelivesmatter hashtageket kezdték el például megtrollkodni.

George Floyd tragédiája után nem a BTS az egyetlen a zenei világból, aki kiáll a rasszizmus ellen. Kanye West George Floyd gyermekének taníttatását vállalta magára, míg Lady Gaga és Alicia Keys ballagóknak mondott beszédet az amerikai zavargások margójára. 



Rovatok