Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a 31 éves zenész-youtuber

2022.02.21. 11:43 Módosítva: 2022.02.21. 11:44

31 éves korában meghalt Jamal Edwards brit vállalkozó és YouTube-sztár – adta hírül a BBC. Ő volt az SBTV alapítója: az online zenei platform olyan művészek karrierjét segítette beindítani, mint Dave, Ed Sheeran és Skepta.

Jamal Edwards a Loose Women műsorvezetője, egyben énekesnő Brenda Edwards fia volt. A nő teljesen összetört.

Edwardsot hét éve a Brit Birodalom Rendjének tagjává avatták a Buckingham-palotában. A brit rap- és grime-zene úttörőjeként a Prince’s Trust (a walesi herceg által vezetett ifjúsági jótékonysági szervezet) nagykövete lett, ami fiataloknak segít saját céget alapítani. 

Február elején részt vett a Brit Awards-díjátadón, és úgy tudni, hogy szombat este DJ-ként lépett fel egy észak-londoni koncerten. Haláláról egyelőre nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy a tragédia vasárnap reggel történt. 

Szerény sztár volt

YouTube-csatornáját még iskoláskorában indította egy 20 fontos telefonnal, az oldalára mégis több mint egymillióan iratkoztak fel. A csatorna sikere azt jelentette, hogy Edwards vállalkozóként és üzletemberként vált ismertté, ő azonban nem akart hírnevet.

Banksy akartam lenni, hogy senki se tudja, ki vagyok

– fogalmazott egykor.

2011-ben szerepelt a Google Chrome reklámjában. A nevére több mint egymilliószor kerestek rá, és az emberek elkezdtek közös fotókat lőni vele. A hírnevét jó célra fordította: felhívta a figyelmet a mentális egészségre, ifjúsági központokat finanszírozott, és más fiatal vállalkozókat segített az érvényesülésben. A zene megmaradt igazi szenvedélyének, és soha nem hagyta abba a szeretett előadóművészek támogatását. 

Több híresség és közszereplő köszönt el a közösségi médiában a fiatal tehetségtől.



Rovatok