Index Vakbarát Hírportál

Különleges koncerttel és sztárvendégekkel ünnepli az Omega fennállása hatvanadik évét

2022.07.29. 14:25

Idén ünnepelte volna fennállásának hatvanadik évfordulóját az Omega együttes, azonban Benkő László, Mihály Tamás, majd Kóbor János halála miatt nem lehet többé Omega-koncert.

A legendás ötös fogatból már csak ketten, Debreczeni Ferenc „Ciki” és Molnár György „Elefánt” maradt, a hiányzók nem pótolhatók.

A rajongókat mégis kárpótolják egy különleges koncerttel Őriszentpéteren, ahol az egyik utolsó hazai koncertjét adta az akkor még teljes létszámú szupercsapat. Mostantól az Omega Park nevet viseli majd az a hely Őriszentpéteren, ahol 60 év – 60 dal, válogatás az Omega életművéből címen kortársak és a magyar rockszcéna következő generációinak képviselői adnak három egymást követő koncertet a legendás banda tiszteltére.

Az Omega élő tagjai mellett az előadók között lesz

Bródy János, Földes László HOBO, Frenreisz Károly, Nagy Feró, Tolcsvay László, Zalatnay Sarolta, a B52 formáció és a 100 Folk Celsius is augusztus 12-13-14-én. A következő generációt képviseli az Anna & The Barbies és az Iván & The Parazol. Az Omega-szigetek című akusztikus összeállítás Szirtes Edina Mókus hangszerelésében szólal meg

Básits Branka, Csordás Levente, Kollár-Klemencz László, Másik János és az Anima Musicae vonós kamarazenekar közreműködésével. A legfiatalabbak is kiveszik részüket a háromnapos ünnepből: játszik az Új-Babylon tribute-zenekar és a hazai rocktanoda, a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatóiból összeálló, különféle formációk Maróthy Zoltán és Tornóczky Ferenc irányításával.



Rovatok