Index Vakbarát Hírportál

Lecsaptak a rendőrök egy bangladesi szupersztárra

2022.08.04. 14:30
Többórás kihallgatásnak vetette alá a rendőrség Hero Alom népszerű bangladesi énekest, akit felszólítottak, hogy ne gyalázza meg a nemzeti klasszikusok műveit előadásával.

A könnyed stílusban éneklő, 37 éves Hero Alom, aki a Facebookon több mint kétmillió, a YouTube-on pedig másfél millió rajongóval rendelkezik, több éve osztja meg extravagáns videóit. Az viszont, hogy a bangladesi klasszikusokat Hero Alom is feldolgozza videóiban, dühödt kritikákat váltott ki.

Hero Alomot a múlt héten rendőri kihallgatásnak vetették alá, és azt követelték tőle, hagyja abba a nemzeti klasszikusok, így a Bangladeshez sok szállal kötődő Rabindranáth Tagore indiai költő és Kazi Nazrul Iszlam indiai születésű bangladesi költő és énekes műveinek megzenésítését és éneklését. A rendőrség szerint a zenész ezt meg is ígérte.

A rendőrök azt is követelték az énekestől, hogy írjon alá egy bocsánatkérő üzenetet, és ne jelenjen meg többé rendőregyenruhában a videóin. A fővárosban, Dakkában hajnali 6-kor előállított és nyolc órán át fogva tartott énekestől nevének megváltoztatását is követelték. A rendőrség tagadta, hogy erre is megpróbálták volna kötelezni az énekest.

Az énekes szerint a külsejét is kifogásolták, azt mondták neki, hogy nézzen tükörbe, mert „egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy hős (Hero)”. A dakkai rendőrkapitány szerint számos panasz érkezett arra, hogy az énekes kiforgatja a hagyományos stílust – írja az MTI.

Kihallgatását követően Hero Alom új videót tett közzé, amelyben rácsok mögött ül, megtörve. Az énekes elmondta: úgy látja, Bangladesben egyelőre nem lehet szabadon énekelni. 

Alom új videóját lejjebb tudja megtekinteni.Rovatok