Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a The Specials frontembere

2022.12.20. 07:39

63 éves korában elhunyt Terry Hall, az angol skaegyüttes, a The Specials énekese – jelentette be a zenekar a közösségi médiában. Közleményükből kiderül, hogy Hall rövid betegség után hunyt el.

Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy rövid betegség után elhunyt Terry, csodálatos barátunk, testvérünk és az egyik legzseniálisabb énekes, dalszerző és szövegíró, akit ez az ország valaha is produkált. Terry csodálatos férj és apa volt, az egyik legkedvesebb, legviccesebb és legőszintébb lélek. Zenéje és előadásai az élet esszenciáját foglalták magukba… az örömöt, a fájdalmat, a humort, az igazságért folytatott harcot, de leginkább a szeretetet

− olvasható a zenekar közleményében, akik arról is megemlékeztek, hogy az énekes rendszerint három szóval búcsúzott koncertek végén a színpadon: „Love, love, love.”

Terry Hall az angliai Coventryben született 1959. március 19-én. Zenei pályafutását a Squad nevű punkzenekarral kezdte, amelyet erősen inspirált a Clash és a Sex Pistols.

A The Specials 1977-ben alakult, először The Automatics, később The Coventry Automatics néven. Hall 1979-ben csatlakozott, Tim Strickland korábbi énekes helyére, ekkortájt vették fel a The Specials nevet. A zenekar azután vált ismertté, hogy a Clash előzenekaraként turnéztak, majd a Ghost Town című daluk a népszerűség csúcsára juttatta a bandát az 1980-as évek elején.

A Ghost Town akkor vált igazán slágerré, amikor a popdal a fiatal feketék és a rendőrség közötti polgári zavargások kvázi himnuszává vált az Egyesült Királyságban. A zenekar aktívan részt vett a Rock Against Racism mozgalomban, és több jótékonysági koncertet is adtak rasszizmusellenes szervezetek számára.

A zenekar a Ghost Town sikere után 1981-ben feloszlott, Hall pedig két zenésztársával (Lynval Golding és Neville Staple) megalakította a Fun Boy Three zenekart, majd a Colourfieldet. Hall nem vett részt a The Specials újraegyesülésében, de a 2009-es 30 éves jubileumi turnéra végül ő is csatlakozott a zenekarhoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok