Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki melegíti be a Budapest Parkot Machine Gun Kelly előtt

2023.05.07. 11:29

Stúdiózás közben találtak egymásra, amit a két srác úgy ünnepelt meg, hogy a felvételek után együtt deszkáztak egy plázában. Most pedig Machine Gun Kelly magával hozza turnéjára is, így június 26-án Iann Dior melegíti be a Budapest Parkot a főhős előtt.

Nem újdonsült a kapcsolat a két zenész között: Iann Dior szerepel Machine Gun Kelly Nothing inside című dalában, míg MGK Dior Sick and tired című számában bukkan fel.

Iann Dior azonban saját jogán sem kispályás: a csupán 24 éves srác 2019-ben vált ismertté Emotions és Gone Girl című dalaival, majd egy évvel később 24kGoldn-nel együttműködve, a Mood című dal a Billboard Hot 100 első helyére is felkerült. Iann Dior nem sokat vacakol, ha dalírásról van szó: 2019 óta már a harmadik nagylemezét adta ki, a Leave Me Where You Found Me áprilisban jelent meg.

A fiatal Puerto Ricó-i srácra a SoundCloudon figyeltek fel 2019-ben, az Emotions sikere után pedig rögtön lemezszerződést is kapott. Az azt követő Gone Girlt már több, mint 100 millióan töltötték le Spotify-on. Ez gyorsan jelezte Iann Dior népszerűségét, aki azóta majdnem megtriplázta ezt a számot. Éppen I'm Gone című albumán dolgozott Travis Bakerrel – ő volt a producer MGK Tickets to My Downfall című lemezén is –, amikor a stúdióban megismerkedett Machine Gun Kellyvel. A két srác hamar egymásra hangolódott:

Az a helyzet Kellsszel, hogy egyezik az energiánk, így nem nehéz lépést tartani vele. Először a stúdióban találkoztam vele, és úgy volt, hogy csak én és Trav dolgozunk, de mivel ott volt ő is, úgy voltunk vele, hogy akár csinálhatnánk is valamit

– mondta Dior MGK-ról a Billboardnak adott interjújában.

A srácok még aznap este elkészítették a Nothing Inside és a Sick and Tired című dalokat, így végül mindkettőjüknek jutott egy közös szám az albumára.

A felvétel után én és Kells elmentünk a plázába és deszkáztunk... Amikor együtt vagyunk, úgy viselkedünk, mint a gyerekek és ez a legviccesebb része.

Nem csoda, hogy így egymásra talált a két zenész, hiszen Machine Gun Kelly – amellett, hogy napjaink egyik legaktuálisabb világsztárja – fékezhetetlen energikusságáról ismert. A zenélés mellett gyakran feltűnik filmekben is, friss nagylemeze, a Mainstream Sellout pedig egyből a Billboard 200-as lista vezető helyén nyitott. Legjobb rockalbum kategóriában Grammy-díjra is jelölték és szinte nincs olyan stadion vagy aréna, amit ne töltene meg.

Machine Gun Kelly napjainkban atomi erővel bír szórakoztatóiparban, koncertjein is elemi energiákkal veti bele magát a zenélésbe híres pink gitárjával, most pedig-két év várakozás után-végre mi is megtapasztalhatjuk milyen, amikor teljesen elszabadul a színpadon.

Előtte pedig a hasonló forgószél tempójáról ismert Iann Dior nyitja az estet június 26-án a Budapest Parkban, a zenész legelső magyarországi koncertjén.



Rovatok