Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egészen sci-fis háttér hatását kelti, ahogy Svájcban lefotózták a közeli teliholdat, vagy másképpen szuperholdat. A kép a Les Jumelles hegy fölött készült Plambuit irányából.

 • Az ország egyetlen szumátrai tigris hímje a Nyíregyházi Állatparkban él 2014 óta. Egy évvel később kihelyeztek hozzá egy holland tenyésznőstényt, de nászuk nem hozott utódokat, ezért most új szumátrai tigrist hoztak az állatkertbe, Zoját, hogy a kiváló genetikai adottságokkal rendelkező Gio szaporodni tudjon.

  Egyelőre jól megy az ismerkedés, Gio lelkesen udvarol, érdeklődve követi az egyelőre még a kifutóval ismerkedő Zoját.

  A szumátrai tigris kihalástól közvetlen veszélyeztetett faj. Az állatok a természetes élőhelyeik elpusztítása és az orvvadászat miatt kerültek a súlyosan veszélyeztetett fajok közé.

  Míg az 1970-es években a szabadon élő állatok számát 1000 egyed körülire tették, jelenleg mindössze 400 példányra. A világ állatkertjeiben kb. 300, köztük 2 itt, a Nyíregyházi Állatparkban.

 • Ausztrália északkeleti tagállama, Queensland rendeletben engedélyezte, hogy néhány "pozitív töltetű" emoji felkerülhet a helyi rendszámtáblákra. Ezek azonban csak díszként szolgálhatnak, nem képezik részét az autót azonosító jelzésnek. A helyi autósklubnak nincs baja az átváltva csaknem 100 ezer forintba kerülő kozmetikázással, mert eddig is elterjedt volt, hogy egyes sportrajongók szeretett csapatuk címerét is ráragasztották autójuk rendszámtáblájára.

  Az intézkedés megosztja az ausztrál közvéleményt , épp ezért igen felkapott téma lett a helyi közösségi médiában (valószínűleg részben ez is lehetett a tagállami kormányzat célja); vannak akik kormányzati pénzlehúzásnak, vannak, akik ízléstelennek tartják, de a legtöbben a kaka-emojit hiányolják.

  (BBC)

 • A kedden elhunyt Karl Lagerfeld kedvence, Choupette lehet a világ leggazdagabb macskája - írja az AFP-re hivatkozva az MTI. A divattervező korábban azt mondta, gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott, és annak az embernek sem kell majd nyomorognia, aki a cicára vigyáz.

  Choupette-nek - aki mellesleg két reklámból 3 millió euró keresett - egy testőre és két komornája van. ráadásul a legjobb párizsi éttermek receptjeiből készült fogásokat kap enni, amit egy asztalnál fogyaszthat el.

  Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot a divattervező egyik alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.

  Olyan ő, mint egy emberi lény, csak egy extra tulajdonsággal, ami a hallgatás. Ő az én világom középpontja

  - mondta róla egyszer Lagerfeld, aki azt is hozzátette, hogy ha a törvény engedné, elvenné a macskát feleségül.

  Choupette Instagram oldalának eddig 180 ezer követője volt, de a divat nagymesterének halála után ez feltehetően gyarapodni fog.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  It’s all French to me *

  Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) által megosztott bejegyzés,

Rovatok