Háziasszonyok is elkészíthetik Budapest desszertjét
Persze csak ha éreznek rá ellenállhatatlan vágyat. Idén egyébként a Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett a nyerő desszert, amelyet Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere alkotott meg. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, a tetejére pedig karamell került.
A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, és zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom, és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, illetve hogy a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.
A desszertet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatja meg a publikum péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt. Az édesszájúak megkóstolhatják itt a 2018-as, 2019-es év nyertes termékeit is – közölte az MTI.