Isten éltesse, 86 éves lett a dobozos sör
Nyolcvanhat évvel ezelőtt került a világon először dobozos sör az üzletek polcaira. Hihetetlenül sikeres lett, sőt, elindította a dobozos italok forradalmát, melyről elmondható, hogy máig tart. 1935. január 24-én debütált a dobozos sör az Egyesült Államokban, a Gottfried Krueger főzde volt az első, amely egy merész újítással üvegbe töltés helyett dobozolni kezdte a sörét, ám nagyon nem voltak meggyőződve arról, hogy ezt a fogyasztók szeretni fogják. A cég vezetői annyira tartottak a kudarctól, hogy a vállalat New Jersey-i telephelyétől távol, a virginiai Richmondban kezdték el árulni a terméküket. A hazardírozás végül bejött, hiszen a megjelenése évében kétszázmilliót adtak el a fémdobozba csomagolt alkoholból.
Annak ellenére, hogy félt a bukástól, a Gottfried Kruger valamit sejthetett, amikor elsőként csapott le az American Can Company 1933-as fejlesztésére, az első olyan fémdobozra, ami képes volt egy műanyag bevonat segítségével megfelelő szigetelést biztosítani ahhoz, hogy a sör ne veszítse el jellegzetes ízét. Érdekesség, hogy a vásárlók többsége eleinte visszavitte az üres sörösdobozait, mert azt hitte, hogy újratöltik azokat, ezért a gyártónak később fel kellett tüntetnie a dobozain a „nem utántölthető” feliratot. Magyarországon jóval később, csak az 1980-as években vált népszerűvé a dobozos sör, ami valóságos fogalommá vált hazánkban, és a nyugati életérzés egyik megtestesítője volt.