Ma van a Nutella világnapja
Ki ne ismerné a kenhető krémet, ami a világ minden részén sok-sok embert segített már boldogság hormonokhoz. Azt valószínűleg sokkal kevesebben tudják, hogy ezt az édességet a kényszer szülte, amikor a második világháború után hiány volt számos élelmiszerből egy olasz, egy piemonti cukrász, Pietro Ferrero, addig kísérletezett, míg létrejött egy krém, amit mogyoróból, cukorból és egy kevés kakaóból alkotott meg. A masszát cipó alakúra formázta, ezt lehetett később felszeletelni és kenyérszeletekre helyezni. A létrejött csodát 'Giandujot-nak nevezte el, a kor híres karneváli karaktere után. A ma is működő vállalatot pedig magáról Ferrero keresztelte el, amit 1946. május 14-én alapított.
A találmány később találóan SuperCrema nevet kapta, majd Pietro fia Michele tovább fejlesztette apja örökségét és sikerült megalkotnia a világ első üveges mogyoró- és kakaókrémét, ami már a napjainkban jól ismert Nutella néven vált ismerté. Az olasz vállakozás innentől indult el világhódító útjára és lett sokak kedvence. Egészen odáig jutott ez a finomság, hogy február 5-e hivatalosan is a Nutella világnapja 2007 óta. A pandémia idén ezt is keresztülhúzta, ám ilyenkor a világ nagyvárosainak (az elmúlt években Budapesten is több hely csatlakozott a kezdeményezéshez) cukrászdái, bisztrói igazi nutellás különlegességekkel, mondhatni nutellás költeményekkel készülnek a hozzájuk betérőkhöz.