Mit együnk egy gyorsétteremben?
Megint készült egy összeállítás azokról az ételekről, amiket korábbi gyorséttermi dolgozók beszámolói alapján soha nem szabad kérni. Konkrétan az összes ilyen kis, közepes és nagy kifőzde, valamint a különböző franchise-éttermek teljes kínálatát fel lehetne sorolni. De akár ki is lehetne hagyni mindent, hisz ezek lehet, hogy elszigetelt esetek, lehet, hogy évekkel korábban történtek, lehet, hogy csak egy konkrét étteremre, nem az ország több pontján fellelhető összes beülőre értendők. A NÉBIH is szokott a cikkben leírtakhoz hasonló horrorisztikus konyhai körülményeket videózni, ezért sem lehet általánosítani, hogy soha sehol nem szabad rendelni pizzát, hamburgert, mert egy helyen a lisztes vödörben patkányok hátán lovagoltak a csótányok.
A cikk alapján azt lehetne mondani, hogy soha ne rendeljünk semmit, ami már gyanúsan régóta áll a melegítőtálcán. Kerüljük a csirkés pitét, a csilis babot, a kukoricát, az amerikai káposztasalátát és lényegében mindent. A legjobb, ha beállunk a szakács mellé, és végignézzük, hogy mit csinál. De igazából akkor sem tudjuk, hogy az alapanyag esetleg nem landolt-e fél napja a padlón.
A legjobb, ha otthon főzünk, nem igaz? Sőt, az a tuti, ha mi neveljük a csirkét, mi ültetjük a krumplit, mi préseljük ki a napraforgóból az olajat, akkor biztos, hogy semmi meglepetés nem kerül a tányérra.