Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elképesztő felvételeken örökítették meg a minap a világ legmagasabb emberét és a világ legalacsonyabb nőjét. A 41 éves Sultan Kösen és a 30 éves Jyoti Amge hétfőn a kaliforniai Irvine városában találkozhattak újra.

  A 251 centis török férfi úgy ültette a combjára a 62,8 centis indiai nőt, mint egy gyermeket. Ami nem is túlzás, hiszen Jyoti Amge egy átlagos kétéves gyermeknél is kisebb. Ezt jól mutatja az, hogy szinte kényelmesen elférne a gigantikus férfi cipőjében, aki egykor a világ legnagyobb lábának rekordját is tartotta. Korábban jelentkezett a Galatasaray kosárlabdacsapatába, de megmondták neki: ehhez a sporthoz is túl magas. Azt követően állt meg a növésben, hogy világrekordja meghozta számára a hírnevet, s ingyen áteshetett egy életmentő műtéten.  Akromegáliában, vagyis óriásnövésben szenvedett, amelyet az agyalapi mirigy (hipofízis) daganata okozott.

  A korábban az Amerikai Horror Story című sorozatban is szerepet kapó nőnek sincs könnyű dolga: ruhái, ékszerei, tányérjai és edényei is egyedi gyártásúak, mert minden túl nagy a számára. Az orvosok szerint egy achondroplasia nevű fejlődési rendellenesség alakult ki nála, ami a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája. Súlya körülbelül öt kilogramm.

  A duó először 2018-ban találkozott egy fotózáson Egyiptomban, a Gízai piramisok egyikénél.

  (via Daily Star)

 • Elég valószínű, hogy nem ő kezeli a profilt.

  Egyre többször mutatják meg rajongóiknak kislányukat Priyanka Chopráék.

  Malti Marie, aki januárban ünnepelte második születésnapját, először hivatalosan Nick Jonas Hírességek sétánya-csillagavatásán jelent meg tavaly januárban, szülei pedig azóta már az Instagramon is közzétesznek fotókat róla. Legutóbb egy labdamedencében játszva fotózta le őt édesanyja, bejegyzésében pedig meg is jelölte gyermekét – igen, Malti Marie-nak ugyanis már saját profilja is van.

  Több mint valószínű, hogy ezt a színésznő és férje kezelik, az internetezők többsége viszont nem láthatja az ott megjelent 17 posztot, a fiók ugyanis privát: mindössze 21 személynek engedélyezték a követést.

  (via 24.hu)

 • Filmbe illő történetet mesélt a színésznő.

  „Nagyon könnyű szem elől téveszteni az álmainkat” – ezen a mondaton kezdett filozofálgatni a Reggeli keddi adásának két műsorvezetője, Papp Gergő és Peller Anna. Utóbbi bevallotta, neki nem nagyon kellett ezzel a problémával szembenéznie.

  „Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert minden, amit elterveztem, amire vágytam, az – lekopogom – nagyjából sikerült” – kezdte a színésznő, aki egy megható gyerekkori történetet is felelevenített. Mindössze 10 éves volt, amikor testvérével, Peller Mariannal a Hair című musicalt nézték otthonukban, a film pedig teljesen beszippantotta őt.

  „Előadtam, én voltam Berger, és azt képzeltem, hogy engem néznek a gyerekszobában, engem most néz ezer ember. És most figyelj, mert most jön az álom beteljesedése: igaz nem Berger voltam a Szegedi Szabadtérin, de Sheila, és ott nézett négyezer ember. Akkor amikor ott álltam, akkor jutott az eszembe ez a gyerekkori emlék, hogy úristen, ezt bevizualizáltam!”

  Peller után Papp Gergő is mesélt kicsit saját álmairól, arról, ahogy huszonévesen szerencsét próbált a Karib-térségben. Két és fél év után visszavonulót fújt, de utólag úgy gondolja, túl hamar adta fel.

  „Lehet, hogy egy kicsit tovább ki kellett volna tartani.”

 • Egy 30 éves nő, Nicole Christine gondolt egy merészet, s egy héttel azt követően, hogy elkezdett beszélni egy idegen férfival egy társkereső alkalmazáson, repülőre pattant, s több mint 3200 kilométert utazott, hogy személyesen is megismerkedhessenek. 

  Az észak-karolinai Charlotte városában élő nő az utahi Park Citybe utazott a kaliforniai férfi kedvéért, mert annak lakása éppen felújítás alatt volt. Bár a nő eleinte úgy vélte, a vonzalom egyáltalán nem kölcsönös köztük, végül egy négynapos útban egyeztek meg: síeltek, vacsoráztak és vásárolni is voltak. Christine úgy volt vele, ha valami nem stimmel, akkor elköszön randipartnerétől, és inkább találkozik néhány Park Cityben élő barátjával, ám legnagyobb meglepetésére minden tökéletesre sikeredett, ezért már a második randevújukat tervezik. De nem köteleződtek el egymás mellett: a nagy távolság miatt ugyanis abban maradtak, hogy nyitottak lesznek mások felé is, s ha úgy adódik, újra találkoznak.

Rovatok