Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Rónai Egon vendége volt a Húzós podcast péntek esti adásában Fenyő Iván, aki karrierje mellett magánéletéről is őszintén mesélt. A 45 éves színész elárulta, egyelőre szabad a szíve, de ezt egyre kevésbé érzi így jónak.

    „Mostanában kezd el változni. Jó lenne, ha lenne egy társ, egy pár, egy nő, akivel együttműködünk. Nem kell, hogy velem együtt menjen a lelki, szellemi úton, de ha nagyon nem megy, akkor nem fogja érteni. Minimum az kell mindkettőnk miatt, hogy értse, elfogadja, ahogyan élek” – árulta el Fenyő, hozzátéve: adott esetben akár párja az elvonulásokra is elkísérhetné, persze nem mindre, hiszen soknak az a lényege, hogy egyedül vegyen részt rajtuk. De nem csak szerelmet, gyereket is szeretne.

    „Ez nem új, körülbelül hét-nyolc, kilenc-tíz éve vágyom rá. De a lényeg, hogy bárhogyan alakul, tudok-e vajon boldog lenni a nap végén? Ha meghalunk?”

    Mint Rónai kérdésére elmondta, ha úgy hozza a sors, hogy a szülővé válás mégsem jönne össze neki, úgy is boldogan távozna az életből.

    Mert akkor ezt adta az élet. Ami történik, úgy tökéletes. Az élet mutatja meg, hogy hogyan kell, hogy legyen, mi a tökéletes, nem az, amit te szeretnél. Te szeretnél sok mindent, szabad akaratod bármi felé van, de hogy mi fog jutni, mi való neked, mi az utad, az előtt alázattal le tudsz-e borulni? Ez egy feladat.

  • Fordult a kocka, most a Simpson családot jósolták volna meg előre?

    Fontos ókori leletre bukkantak nemrég az egyiptomi Minja városában az archeológusok, egy nagyjából 3400 éves szarkofágra. Mindenki nagy meglepetésére a múmiakoporsó belsejében egy ismerős alak rajza tűnt fel, aki kísértetiesen hasonlít Marge Simpsonra kék toronyhajával, sárga színével, valamint hosszú zöld ruhájával.

    Természetesen az erről készült képek láttán azonnal beindult a konteógyártás az interneten, miszerint szokásukkal ellentétben most az egyszer nem a Simpson család jósolt meg valamit, hanem fordítva, de a valóság ennél sajnos egy kicsit kiábrándítóbb  a kép ugyanis nem a rajzfilmcsalád anyukáját ábrázolja, hanem feltehetőleg Tadi Ist, El-Ashmunein főpap lányát, a nap óráit szimbolizáló tizenkét főpapnő mellett.

    Az ilyen szintű véletlen egybeesés mindenesetre valóban ijesztő, ez nem vitás:

  • Horváth Éva több hónapot élt Balin, és az indonéz sziget annyira belopta magát a szívébe, hogy mostanra férjével és két gyermekével kétlaki életre rendezkedtek be. Külföldön tartózkodása során jobban megismerkedett a spiritualitással, amely átjárja az ott lakók mindennapjait. Most a Storynak adott interjút a modell-műsorvezető, akinek a helyiek szerint van tehetsége a gyógyításhoz.

    Balin többen mondták, hogy van egyfajta képességem arra, hogy másoknak segítsek. Jók a megérzéseim, rá tudok hangolódni mások energiájára. Ki is próbáltuk egyszer egy gurunál: kint úgy tartják, hogy nemcsak az embereknek, de a tárgyaknak is van energiája. Volt egy szituáció, amelyben mutattak néhány ládát, amelyek közül csak az egyikben volt elrejtve egy »kincs«

    – idézte fel az esetet Horváth, aki végigtapogatva a ládákat, az egyiket forrónak érezte, pontosan azt, amiben a tárgy volt elrejtve.

    Mint mondta, ahhoz, hogy ő is gyógyító-látó lehessen, még sokat kellene tanulnia, de ebbe csakis akkor vágna bele, ha a gyerekei majd nagyobbak lesznek: „A hétköznapokban is »gyakorolhatunk«, ha próbálunk ösztönösen cselekedni, és egy-egy döntés előtt befelé fordulni, figyelni a gondolatainkat. Bár alapjában véve szeretek mindent alaposan átgondolni, sokszor hallgatok a megérzéseimre. Ám ha másnak is segíteni akarok, akkor az nagy felelősség”.

    Az egykori szépségkirálynő később szeretne majd ezen képességein fejleszteni, de addig is igyekszik tudatosan figyelni a jelekre és hallgatni a megérzéseire, amik sokszor be is jönnek.

    Talán furcsán hangzik, de megérzem, ha valaki várandós lesz. Az elmúlt időszakban három ilyen eset is volt. Két barátnőmet is azzal hívtam fel, hogy anyuka lesz, mire mindketten azt kérdezték, honnan tudom, hiszen még pár hétig senkinek nem akarták mondani. Lipcsei Betta barátnőmnél is megéreztem, amikor babát várt, és amikor elmondtam neki, nagyon csodálkozott, hiszen még senkinek nem árulta el a hírt.

Rovatok