Futótűzként terjed a neten egy avokádós trükk, de a szakértők szerint nagyon betegek lehetünk tőle
Terjed a neten most egy olyan avokádós trükk, aminek lényege az lenne, hogy ha vízbe tesszük a zöldséget, sokáig friss marad. Na, ehhez képest a szakértők most igyekeznek mindenkit figyelmeztetni, hogy ez mennyire nem jó ötlet.
A @shamamamahealing TikTok fiókon megosztott "mágia" már 6 milliónál is több megtekintéssel büszkélkedhet, aminek leírása azt állítja, hogy a vízbe rakott avokádó akár egy hónapig is friss marad, ha hűtőben tartjuk.
A felvételen szereplő avokádó állítólag két hétig állt a vízben, majd a kamerák előtt vágják fel nekünk, elsőre pedig úgy tűnik, hogy tökéletes állapotban van, pont úgy, ahogy szeretjük.
Azonban a Food and Drug Administration (röviden FDA), ami egy 1906-ban alapított egészségügyi ügynökség nemrég arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy súlyos bakteriális fertőzést kaphatunk, ha ezt a trükköt bevetjük, ami rendkívül beteggé teheti az illetőt.
Ugyanis előfordulhat, hogy a tárolás során az avokádó felszínén elszaporodhat például a szalmonella, vagy a liszteriózist okozó baktérium, így jobb, ha inkább lemegyünk a boltba, és vásárolnunk egy friss avokádót, mintsem tartogassuk a már meglévőt.