Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Austin Butler a júniust egy kis edzéssel indította, viszont ezzel együtt a ruhaválasztása borzongást váltott ki a rajongók körében. Az Elvis-film 31 éves sztárját akkor szúrták ki, amikor éppen fizetett a parkolóban, mielőtt elindult volna az edzőterembe Los Angelesben.

  A mindig kifogástalan eleganciával megjelenő színészre ezúttal rá se lehet ismerni, annyira elüt a megszokottól a mostani szettje. A róla készült képeken jól látható, ahogy egy teljesen kifakult pólót visel, amit melegítőnadrággal, tornacipővel és sapkával párosított. Bár valóban nem túl igényes összeállítást választott a színész, de súlyokat emelgetni benne azért még megteszi.

 • Az 50 éves Delilah az Oregoni Állatkert egyik legrégebbi lakója, de még mindig nem a legidősebb csimpánz. Barátai, az 51 éves Jackson és az 54 éves Chloe is idősebb, de mindhárman jóval meghaladták a csimpánzok várható élettartamát. A vadon élő csimpánzok ugyanis általában 33 évig élnek, az állatkertekben nevelkedők várható élettartamátlaga pedig 41 év a nőstény csimpánzok esetében.

  Delilah 1973. május 25-én született az Oregoni Állatkertben, amelyet akkoriban Portland állatkertjeként ismertek. Ez idő tájt az intézmény csimpánzokkal végzett úttörő munkája felkeltette a neves természetvédő, Jane Goodall figyelmét, aki rendszeresen látogatta az állatkertet, és megismerkedett Delilah-val és a többiekkel. A Dr. Goodall-lal való több évtizedes kapcsolat a csimpánzok és más főemlősök gondozásának új korszakához vezetett, és inspirálta az állatkert új főemlősrészlegének kialakítását, amely 2020-ban nyílt meg, és mostanra nyolc csimpánznak ad otthont.

 • Az új számítógépes billentyűzet visszahozza a régimódi írógép érzését. A The Fineday vezeték nélküli billentyűzete asztali géppel, laptoppal, táblagéppel és okostelefonnal is működik, és kattogó hangot ad a billentyűknek. A teljesen alumíniumból készült eszköz vezetékesen és Bluetooth 5.0-n keresztül vezeték nélkül is párosítható Windows- vagy Mac-alapú számítógéphez, illetve iOS- vagy Android-rendszerű eszközökhöz.  

  A mobileszközök ráadásul a billentyűzet egy nyílásába helyezhetők, amely ott ül, ahol egy írógépen a papírnak lenne a helye. A fő test és a billentyűzetfelületek kiváló minőségű alumíniumból készültek, és a karaktereket belegravírozták. Minden egyes billentyű LED-háttérvilágítással rendelkezik, a bal és jobb oldali gombok pedig egy-egy valódi írógép tekercsét utánozzák.

 • Egy fiatal nő teljesen sokkot kapott, amikor beleharapott a mekis hamburgerébe, és megpillantott egy hatalmas lisztkukacot a zsemlébe sütve. Az Ohio állambeli Elyriából származó 19 éves Lyannah Maruna később azt nyilatkozta egy helyi lapnak, hogy szabályosan felfordult a gyomra, miután beleharapott a sajtburgerbe, és meglátta a rovart.

  Elmondása szerint a személyzet tagja, akinek felhívta figyelmét a problémára, nagyon megértő és profi volt, azonban mindössze egy cserehamburgert és két, ingyentermékre szóló kupont ajánlott fel neki. Maruna persze nem fogadta el ezután az ingyenételt, mivel eléggé elment az étvágya, és inkább pénzvisszatérítést kért.

Rovatok