Index Vakbarát Hírportál

A Vasas foci helyett kosármeccsre készült

2012. február 6., hétfő 16:37

Urbán Flóri, a csapat új mestere kiakadt, mert játékosai inkább mentek volna a Detroit Pistons NBA-s meccsére, minthogy odategyék magukat a mexikói Pumas U20-asai ellen. A nemrég edzőstől szétkergetett, de a várva-várt amerikai túrára valahogy mégis összeálló Vasas a Fradival együtt túrázik az Egyesült Államokban, de Urbán szerint a játékosok többsége csak kirándulni jött.

Pár napja még hír lehetett a magyar sajtóban az, hogy a klub futballistái fizetést kapnak. Most viszont már Detroitban, a 80 ezres Silverdome-ban készülhetnek az NB I. folytatására. Ez így kívülről mesébe illő sztori, de a világéletében szókimondásáról ismert Urbán Flórián szerint amit játékosai bemutattak a Pumas elleni 3-0-ra elvesztett meccsen, az egy nagy nulla.

"Jó leckét kaptunk, az ötvenkilós gyerekek bolondot csináltak belőlünk. Hivatkozhatnék most a hosszú, majd' húszórás utazásra, hogy néhányan még mindig küszködnek az időeltolódás okozta nehézségekkel, ám ezzel saját magunkat csapnánk be" - kezdte a Nemzeti Sportnak Urbán.

"Márpedig ha a játékosaim saját meccsük előtt azzal a kéréssel fordulnak hozzám, hogy ha már Amerikában vannak, este szeretnének elmenni a Detroit Pistons NBA-s kosárlabdacsapat mérkőzésére, akkor ők fejben nincsenek a futballpályán. Amikor meghallottam a kérést, úgy éreztem magam, mintha egy olyan turistacsoport vezetője lennék, mely szabadsága alatt eljött világot látni. Abban a pillanatban tudtam, hogy zakó lesz a vége. Sajnos ez a magyar valóság: a mi huszonéves sztárocskáink, akiknek saját véleményük szerint már régen valamelyik nagy külföldi klubban kellene szerepelniük, csak néztek, mint Maris a moziban, ahogy cikáztak közöttük a mexikóiak."

Ekkora stadionban nem valószínű, hogy valaha játszottak a srácok, a négyezres közönség is több, mint amit a Fáy utcában megszoktak. Úgy látszik, ez is kevés volt a lelkesedéshez. Elképzeljük, ahogy a csapat leszáll a detroiti repülőtéren és hirtelen minden sokkal fontosabb lesz, mint az, amiért valójában elutaztak. Mint az iskoláscsoport az állatkertben, akiket jobban érdekel a büfé meg a majomketrec, mint amiért a tanító néni valójában elcibálta őket oda. Ezt támasztja alá a hivatalos honlap beszámolója is, ami egyébként egy kedves kis írás. "Tökéletes műfű és vadonatúj Jabulani labdák fogadták az öltözőből kikocogó játékosainkat – meg egy felettébb aranyos bombakereső kutya."

A Fradi is kikapott, méghozzá 2-1-re az argentin River Plate fiatalabbjaitól, Détári csak a meccs eleje miatt volt elégedtelen. A harmadik helyért így viszont összejött a Vasas-FTC álommeccs, amit magyar idő szerint hétfő este játszanak majd.

A négy csapat nem áll meg Detroitban, mennek tovább Dallasba egy újabb tornára.

Rovatok