Index Vakbarát Hírportál

Sárszentmihályon is lehet BL-döntő

2012. május 23., szerda 11:23

Létezik-e akkora futballfanatizmus, hogy egy fejér megyei faluban, 700 km-re Münchentől, egy plazmatévé előtt a helyi Bayern-drukker a tizenegyespárbajok utáni elkeseredettségében betörje az orrát a helyi Chelsea-fanatikusnak? Nem, nem létezik, de bármennyi is volt az Unicum, bármennyire is felfújta a média a semmit, bármennyire is szimpla kocsmai kötözködésnek tűnik, ami Sárszentmihályon történt, azért mégiscsak a foci váltotta ki a heves érzelmeket.

Ahogy haladunk a főutcán, a sorban a Nimród a harmadik kocsma. Nem is kocsma, erre külön figyelmeztetnek, pizzéria, de a lényeg, hogy itt volt szombat este az a bizonyos balhé. Az ilyesmi bunyóknál valahogy mindig úgy van, hogy bár sokan látták mi történt, mégsincs két olyan szemtanú, aki egyformán meséli el a történteket. Így van ez most is, nem pohár, hanem sörösüveg volt a fegyver, de hát nem is volt a pulton üveg, biztos csak ütött, ráadásul előtte ellökték. Végül is a rendőrség dolga kideríteni pontosan, ki ütött kit.

A vége az lett, hogy a helyi futballcsapatot erősítő Misi arca át lett rendezve kicsit, mert egyrészt a Chelsea-nek drukkolt, másrészt nyert vele tízezret a tippmixen, harmadrészt meg valószínűleg nagy volt a szája kicsit. Tomi volt az, aki elintézte, csak hogy a nevekkel tisztában legyünk. Misit elvitték este a kórházba, mert eltört az orra, a kórház feljelentést tett, Drogbáék meg még valószínűleg az esti pezsgő után próbáltak magukhoz térni, mikor másnap kopogtattak a rendőrök a Nimródban. Az orrtörő aztán önként adta fel magát, nem volt itt semmi elfogás, ahogy azt a hírekből hallani lehetett.

A sztori nagyon vinné magát az ártatlan és a gonosz ivó harca felé. A fiatal srác, aki csak drukkolni akart a csapatának pár jó hideg sör mellett, meg a gonosz, a falu balhés rosszfiúja, aki jól szétverte az arcát a semmiért. Mivel mi nem voltunk ott, nem tudjuk pontosan, de nagyon valószínű, hogy ilyesmiről szó sincs, két helyi hősről van itt szó, akik emberkedni akartak kicsit, aztán törvényszerű volt, hogy valaki a rövidebbet húzza. Kíváncsi lennék, azon az estén hány orr tört be Magyarországon, tetszőleges szórakozóhelyen. Valószínűleg nem ez az egy volt.

A helyiek szerint annyira volt bármelyikük is Chelsea/Bayern-drukker, mint amennyire az orrtörőnek érdemes volt azt a decis Unicumot bevágni Müller kicsikét esetlen, de azért nagyon is tudatos (így tanítják) fejesgólja után. Na, de attól, hogy valaki azért drukkol a németeknek, mert éppen ők játszanak és a „Chelsea szar, mert bazmeg utálom őket, hozd a következő kört, Kálmikám" mentalitás uralkodik el az alkoholtól összezavarodott elméjén, még futballfanatizmus ez. Pontosan olyan, mint amilyen az Allianz Arénában kapja el a Samsung-mezes kékek, Cech hálója mögött óbégató drukkereit, csak hát nekünk ez jutott, nekik meg az.

Rovatok