Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosan égette egymást az NB I.-es edző és a klubtulajdonos

2012. december 8., szombat 14:00

Matyi Dezső és Supka Attila, a Pécsi MFC tulajdonosának és edzőjének a szappanoperája újabb fordulatot vett, ezúttal sajtótájékoztatón mentek egymásnak, írta a Pécs Ma.hu.

A Pécsi MFC Matias, 19 ponttal, bentmaradást érő helyen zárta az őszi szezont az NB I.-ben, ugyanakkor a csapat tulajdonosa és edzője között hetek óta komoly feszültség van. Matyi Dezső többször is nyilvánosan bírálta a szakmai munkáért felelős edzőt, majd eljutottak odáig, hogy szétválnak útjaik.

A héten meglepetésként érte a nyilvánosságot, hogy a tulajdonos szinte visszakozott, mégsem meneszti az edzőt, aki így folytathatja a munkát. Igaz, a tulajdonos Supka Attila "fölé" egy szakmai igazgatót nevezett ki, aki majd a valódi edzéstervet készíti és a taktikát kidolgozza.

A helyzetről szóló sajtótájékoztatón megjelent mind a két érintett, és feltehetően a későbbi jogi procedúrára gondolva, igyekeztek a maguk álláspontját az igazságként előadni. Ebből kínos, Supka szerint "méltatlan" helyzet alakult ki, amint a videón is hallható.

Az edző szerint a helyzet egyszerű: őt a tulajdonos a munkavégzés alól felmentette, azaz kirúgta, ezért leadta a felszerelését, és a héten, a Ligakpua-meccsre készülő csapatot messzire elkerülte, a látszatát is elkerülve annak, hogy kettejük között élő szerződés lenne. Ebben az esetben több millió forint távozási pénz járna neki.

Matyi Dezső viszont nem szeretné, ha Supka több millió forinttal együtt távozna azért, mert felbontotta vele a szerződést. Így inkább azt bizonygatja, él az edző szerződése, akinek folytatnia kell munkáját.

A videón Matyi szerint a fő kérdés, ha Supka szerint nem él már a szerződése, akkor a tréner mit keresett a klubházban a pécsiek Ligakupa-meccse előtt. Amire az edző válasza az volt, hogy csak "a felszerelését adta le a Zsuzsánál". Matyi szerint Supka a játékosok előtt is kijelentette, élő szerződése van. Ezt Supka természetesen cáfolja: A meccsen sem volt ott, elkerülte a csapatot, hazament, hogy ne zavarjon.

Ezt a küzdőszellemet átragasztva a játékosokra a Pécs sokkal előrébb tarthatna.

Rovatok