Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenalnak elege van a Realból

2013.07.19. 13:58

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Az elmúlt fél évben Szaúd-Arábiában megtaláltam a számításaimat, mindenki nagyon barátságos volt velem. Most azonban már nagyon jó újra itthon lenni, és a Vidivel készülni az új bajnokságra. Már nagyon várom, hogy újra pályára lépjek a Sóstói Stadionban Vidi-mezben. Igaz, nem évek teltek el az utolsó fehérvári meccsem óta, mégis van bennem egy kis jóleső bizsergés. Persze az igazi, majd a jövő vasárnapi NB I-es szezonnyitó lesz"

    Mondta a Videoton honlapjának a korábbi válogatott játékos.

  • A Szlovákián és Csehországon keresztül vezető ezermérföldes teljesítménytúrán gyalogosok közül egyedül Rudolf István ért célba, tájékoztatott a Teljesítménytúrázók társasága. Ideje 17 nap 14 óra 0 perc, vagyis 422 óra volt.

  • A Real Madrid állítólag vinné a PSG-csatárt, de Laurent Blanc azt mondta, ebben a szezonban még biztosan marad a svéd. A párizsi klub új edzője sokat beszélt Ibrahimoviccsal az utóbbi időben, és úgy látja, semmi oka nincs annak, hogy az előző szezon legjobb góllövője távozzon tőlük.

    Az Ibrával kapcsolatos transzferhírek azután erősödtek fel, hogy a párizsi klub 64 millió euróért megvásárolta a napolis Cavanit.

  • Vettel van előtte, Van der Gardét már előzi Suzie Wolff a fiatal pilóták tesztjén. Az állás.

    1. Sutil, Force India, 1:33.242, 50 laps; 2. Prost, Lotus, 1:33.256, 39 laps; 3. Sainz, Red Bull, 1:33.546, 35 laps; 4. Massa, Ferrari, 1:33.624, 57 laps; 5. Vergne, Toro Rosso, 1:33.647, 16 laps; 6. Vettel, Red Bull, 1:33.829, 7 laps; 7. Wolff, Williams, 1:35.093, 43 laps; 8. Van der Garde, Caterham, 1:35.155, 65 laps; 9. Sato, Sauber, 1:35.642, 41 laps; 10. Paffett, McLaren, 1:35.675, 24 laps; 11. Gonzalez, Marussia, 1:36.339, 24 laps; 12. Bianchi, Marussia, 1:36.778, 14 laps.

  • Az Arsenal utolsó ajánlatát tette a Real Madridnak az argentin Gonzalo Higuaínért a Marca szerint, huszonhat millió eurót hajlandók fizetni, ennél többet viszont nem.

    A támadó ára huszonegymillióról szaladt fel az elmúlt hetekben, közben pedig a Napoli is képbe került, ahol a PSG-nek eladott Cavani utódját keresik.

  • A két csapat-világbajnoki aranyérmet, és többek között BL-győzelmet hozó versenyévad  a kétszeres világbajnok Botházy Péter otthagyta olasz csapatát és a bajnok Zalaegerszegi TK-ba igazolt.

    Az ugyancsak világbajnok Kiss Tamás eligazolt Zalaegerszegről, és épp Botházy volt csapatánál, a Neumarktnál folytatja. Nemes Irén a Fradi után az osztrák SK Wessely Dämmtechnik Neunkirchen versenyzője lett, Boanta Claudiu pedig a Zalaegerszegnél fejezte be, és a jövőben a Wiener Neustadt (osztrák) színeiben folytatja. A szintén világbajnok Fegyveres Petra itthon vált klubot, miután a Ferencváros után a Rákoshegyi VSE csapatához megy.

  • Újabb olimpiai bajnok lépett vissza az atlétika-vb-től

    Betegség miatt visszalépett az augusztusi, moszkvai atlétikai világbajnokságtól Taufik Mahlufi, az 1500 méteres síkfutás olimpiai bajnoka. A 25 éves algériai január óta küszködik vírusos betegséggel, és júniusban csak 11. lett egy mérföldön az eugene-i Gyémánt Liga-versenyen. Menedzsere szerint több időre van szüksége a teljes felépüléshez.

  • Idén ősztől új hazai mezben játszik a Ferencváros, amely egyaránt magán hordozza a csapat hagyományos színeit és a szurkolók csapat iránti szenvedélyét.

    Az új hazai mez, klasszikus és letisztult dizájnt kapott, amelyen a hagyományos formában jelennek meg a híres zöld-fehér csíkok. Zöld átfedéses, V alakú nyakkivágása mellett az ujjakat is széles zöld mandzsetta díszíti. Hátul a nyak belső részén található zöld címkén a három E betű a Ferencváros jelmondatát idézi, írta a sportszergyártó az új dresszről.

  • A korábban tesztelt játékosok közül két futballistát is szerződtetett az NB I.-es Kaposvári Rákóczi. A Ferencvárostól távozó Marko Ranilovic és a legutóbb Egerben szereplő Albert Ádám is aláírt.

  • A fiatal pilóták tesztjén már Sebastian Vettel a leggyorsabb, a hét legjobb idejével állt az élre. Közben az először tesztelő Susie Wolff tartja a hetedik helyet.

    A délután eseményeiről itt olvashat.

  • Egyedülálló kezdeményezéssel állt elő a Stoke City. A következő idényben ingyen utaztatja szurkolóit az idegenbeli meccsekre. A Premier League-s klub egyik vezetője, Tony Scholes elmondta, hogy nagyon sokat dolgoznak azon, hogy szurkolóknak minél kevesebb pénzébe kerüljön a meccsre járás, ezért sem emeltek a belépők árait a 2008-as feljutása óta.

  • Egyik tévécsatorna sem adta ugyan a magyar csapat csütörtök esti Európa Liga-meccsét, de a DVSC honlapján most megnézhet az összeset. A vége 2-2 lett.

  • Bronzérmes a leány EYOF-kosárlabdacsapat

    Bronzérmet szerzett a leány kosárlabda-válogatott az utrechti Európai Ifjúsági és Olimpiai Fesztivál (EYOF) pénteki zárónapján. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a magyarok 80-61-re verték a bronzmérkőzésen az oroszokat, és a nyolccsapatos tornán csak a csehektől szenvedtek vereséget az elődöntőben.

    A cselgáncsozóknál a +90 kilogrammos Fábián Attila hetedik lett, míg Kárpáti Emese (+70 kg) és Rudinszky Ádám (90 kg) helyezetlenül zárt. A magyar leány kézilabda-válogatott az ötödik helyért rendezett mérkőzésen 28-20-ra kikapott Svédországtól, így hatodikként fejezte be szereplését. A 15-17 évesek hollandiai seregszemléjén 77 sportoló képviseli Magyarországot.

  • Gerának még nincs szerződése, de a WBA-val készül

    Nincs aláírt megállapodása, mégis eddigi csapatával, az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albionnal készül Gera Zoltán magyar válogatott labdarúgó.

    Mindennél többet mond, hogy a lejárt szerződésem ellenére a West Brom elhozott az edzőtáborba" - mondta a 34 éves támadó a West Bromwich-Puskás Akadémia mérkőzés szervezőinek tájékoztatása szerint. "Steve Clarke menedzser többször kifejtette már, hogy számít rám a jövőben is, ugyanakkor nem sietteti a visszatérésemet.

  • Sepp Blatter aggódik, hogy a Konföderációs Kupa alatt tapasztalt brazil tüntetések megismétlődhetnek a jövő évi tornán.

    Ha ez ismét megtörténik, el kell gondolkodnunk azon, hogy jó döntést hoztunk-e, amikor Brazíliának adtuk a világbajnokságot. A brazil kormány tisztában van azzal, hogy a világbajokságot nem zavarhatják meg ilyen események. Nem nekünk kell levonni a tanúságot, hanem a politikának.

    Mondta a FIFA-elnök egy Ausztriában rendezett kétnapos sportkonferencián.

  • A Ferrari brazil pilótája azt mondta, Suzie Wolff  nagyon jól és gyorsan vezetett a fiatal pilóták tesztjén, és már az is jó érzéssel töltötte el, hogy egy nő vezetett F1-es autót.

    Úgy gondolja, a csapatoknak mindent meg kellene tenniük, hogy megszerezzék a harmincéves skót versenyzőt, aki sokkal érdekesebbé tenné a Forma-1-et,

  • „Az első futam azonban nem kezdődött jól. Rögtön a rajtnál történt egy baleset, amiből én sértetlenül jöttem ki és sikerült felkapaszkodnom az ötödik  helyre. Csakhogy a versenyt piros zászlóval leintették – vagyis újra kellett indulnunk. Ekkor újra a  hetedik helyről rajtolhattam és tartottam stabilan, amikor jött az utasítás, hogy át kell hajtanom  a boxutcán, mert büntetést kaptam. Ideges voltam, mert tudtam, hogy nem csináltam semmit,  de az ilyen büntetéseket nem vonják vissza, így a hetedik helyet elveszítve – ami egyébként a  következő versenyen az első sort jelentette volna –, nagy küzdelem árán a tizenegyediken értem  be. A verseny után azonnal megmutattuk a felvételt a bíróknak, amin látszott, hogy nem hibáztam,  a versenyigazgatóság már csak elnézést tudott kérni. A sorrenden ez nem változtatott” – mesélt a kamionos Eb-n versenyző 17 éves Major Benedek a hétvégi, németországi verseny hibás ítéletéről.

  • Hét híján 2300 induló Barcelonában

    A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA 203 országából 181-nek a sportolói, a végleges nevezési adatok szerint 2293-an versenyeznek a szombattól augusztus 4-ig tartó barcelonai vb-n. A FINA összesítőjéből kitűnik, hogy mindez új részvételi világcsúcsot jelent. A rekord a 2011-es sanghaji világbajnokság volt, ahol 177 nemzet képviseletében 2220-an alkották az úszók, vízilabdázók, műugrók, műúszók és nyíltvízi úszók mezőnyét. Az idei vb-n a legnépesebb az úszók mezőnye (1144), a pólósok 416-an vannak, a műúszók 308-an, a mű- és toronyugrók 252-en, a nyíltvíziek pedig 173-an.

  • A Movistar portugál bringás a Tour 19. szakaszán is jó pillanatban szökött, és kedd után újra nyert egy hegyi etapot. A élen továbbra is Christopher Froome áll.

  • A brazil vb drágább, mint a dél-afrikai

    A külföldieknek elérhető legolcsóbb jegyek tíz dollárral többe kerülnek, mint 2010-ben. 90 dollárért már lehet meccset nézni, a nyitómeccsért 220 dollár a minimum jegyár.

  • Este fél kilencre sajtótájékoztatót hívott össze a Barcelona, ahol minden valószínűség szerint azt jelentik be, hogy a rákkal kezelt Tito Vilanova lemond a csapat vezetőedzői posztjáról. A Barcát valószínűleg Joan Francesc Ferrer veszi át, de André Villas-Boasszal is tárgyalhatnak.

  • cikkünk a témában:

    Vajda kikapott, de övé a vb-indulás joga

    A kenus olimpiai bajnokot Vasbányai Henrik győzte le ezer méteren a második vb-válogatón, de 1-1 után nem rendeznek szétlövést, mert Vasbányai inkább a párosra koncentrál.

  • 77,35 méteres egyéni csúcsot dobott a kalapácsvető.

  • A 2013/14-es NHL idényének alapszakaszát felfüggesztik a téli olimpia idejére.

  • Zeitzra egy évet várni kell a Veszprémnek

    A kieli világbajnok jobbátlövő nem tudott kilépni szerződéséből, csak a következő szezon végén engedi el német klubja.

  • Bulgária 91-84-re győzött a felkészülési mérkőzésen. A legjobb magyar dobó Vojvoda Árpád volt, aki 16 pontig jutott.

  • A Német Nagydíj edzésein nagyot bukó Lorenzo és Pedrosa is vállalta az indulást az Egyesült Államok-beli versenyen.

  • A Barcelona fél kilenckor tartott rendkívüli sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy Tito Vilanova rákbetegsége miatt távozik a vezető edzői posztról. Utódját egyelőre nem nevezék meg, a jövő héten jelentik be.

    A klubvezetés azt is közölte, hogy szombaton a csapat nem fog játszani Lengyelországban.

  • Bár a brit futónak az 5 és 10 ezer méter az igazi távja, a monacói Gyémánt Ligán mégis az 1500-at választotta, hogy fejlessze alapsebességét. A távot 3:28.81-re futotta, de a kenyai Abel Kiprop még nála is gyorsabb volt, a világ idei legjobbjával (3:27.72) nyert.

  • Női 400 méteren a botswanai Amantle Montsho a világ idei legjobb eredményével, 49.33-mal nyert a monacói Gyémánt Ligán.

Rovatok