Index Vakbarát Hírportál

Hosszú és Jakabos döntős 200 pillangón

2013.07.31. 23:15

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az Audi Kupa második félidejében kettőt is rúgtak a Sao Paolónak, a 2-0-val jutottak döntőbe, ahol a Manchester City ellen játszanak majd.

  • A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló osztrák Salzburg hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a török Fenerbahcéval a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának szerdai első mérkőzésén.

    A török csapat a 95. percben Cristian büntetőjével egyenlített.

    BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzések:
    Bajnokok ága:
    Celtic Glasgow (skót)-Elfsborg (svéd) 1-0 (0-0)
    korábban:
    Molde (norvég)-Legia Warszawa (lengyel) 1-1 (1-0)
    APOEL (ciprusi)-Maribor (szlovén) 1-1 (1-0)
    Ludogorec (bolgár)–Partizan (szerb) 2-1 (0-0)

    Nem bajnokok ága:
    Salzburg (osztrák)-Fenerbahce (török) 1-1 (0-0)

  • Guardiola csapatának több nagy helyzete is volt az Audi Kupa elődöntőjében, de gólt nem sikerült rúgni, egy félidő után 0-0.

  • Molde-Legia Varsó 1-1
    APOEL-Maribor 1-1
    Ludogorets-Partizan 2-1

  • A negyedikként kiemelt Jürgen Melzer búcsúzott szerdán a 410 ezer euró összdíjazású, kitzbüheli salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

    A hazai közönség előtt szereplő játékos két szettben kapott ki honfitársától, Dominic Thiemtől.

    Eredmények, nyolcaddöntő:
    -------------------------
    Verdasco (spanyol, 3.) - Garcia-Lopez (spanyol) 6:2, 7:6 (9-7)
    Thiem (osztrák)-Melzer (osztrák, 4.) 7:5, 6:3
    Montanes (spanyol, 7.)-Hanescu (román) 7:6 (7-2), 3:6, 7:6 (7-5)
    korábban:
    Monaco (argentin, 2.) - Haider-Maurer (osztrák) 6:3, 6:4
    Haase (holland)-Brands (német) 6:4, 6:1
    Gimeno-Traver (spanyol)-Hajek (cseh) 6:3, 6:3

  • Hoang Thanh Trang győzött, Papp Petra viszont kikapott szerdán a belgrádi női sakk Európa-bajnokság hetedik fordulójában.

    Hoang Thanh Trang éppen azzal az orosz Valentyina Gunyinával találkozott, akivel holtversenyben állt az élen, és a magyar játékos a sötét bábukat vezetve gyűjtötte be a teljes pontot, így most már egyedüli éllovas hét pontjával.

    Papp Petra világossal kikapott a német Tatjana Melamedtől, így négy pontjával továbbra is a középmezőnyhöz tartozik. (MTI)

  • Az Audi Kupa elődöntőjében a brazil Sao Paolóval meccselnek. Guardiola megint átalakította a kezdőt, Lahm újra a középpályán játszik, visszatért Schweinsteiger, elől Ribery, Pizarro és Robben rohamoz majd.

  • A Bajnokok Ligája-selejtezőben az osztrák Salzburg a török sztárcsapattal játszik, a magyar kapus, Gulácsi Péter ott van a kezdőben,

  • A második félidőben már nem találtak be a csapatok, nyolcgólos első félidő után a City jutott az Audi Kupa döntőjébe, ahol a Bayern München-Sao Paolo győztesével találkozik majd.

  • Soldado a Tottenhamhez igazol

    A Valencia és a Tottenham Hotspur megállapodott egymással Roberto Soldado vételáráról, így a spanyol csatár az utóbbi klubban folytatja a pályafutását.


  • Cseh a pillangó után negyedik volt, háton viszont már Lochte-t is megelőzte, elsőként fordult. Mellen elment tőle az amerikai, egy testhossz volt az előnye, a magyar úszó végül simán megszerezte a második helyet 1:57.41-gyel.

    A döntőbe a harmadik legjobb idővel jutott be Cseh László.

  • Cseh a négyes pályán fog úszni, az amerikai Lochte mellett.

  • Néhány vádpont alól felmentették a 2008-ban elítélt O.J. Simspont, aki évek óta igyekszik újratárgyaltatni ügyét Nevadában. A korábbi NFL-sztárt emberrablásért és fegyveres rablásért 33 évre ítélték, azzal a feltétellel, hogy leghamarabb 2019-ben helyezhetik feltételes szabadlábra.

    A börtönt viszont így sem hagyhatja el, más vádpontokban továbbra is bűnös, emiatt még legalább egy évet kell ülnie az idén 66 éves egykori amerikaifutballistának.

  • Hosszú Katinka után Jakabos Zsuzsanna is bejutott a 200 pillangó döntőjébe, az elődöntőben hasonlóan felépített úszással kerültek az élmezőnybe, mindketten az utolsó ötven méteren robbantottak. Hosszú a harmadik, Jakabos a hatodik idővel lett döntős.

  • Jakabos futamában együtt haladt a mezőny, a magyar úszó 100 méter után hatodikként fordult, 150-nél sem tudott feljebb jönni, aztán az utolsó ötvenet ő is megnyomta, és a harmadik helyen zárt, idei legjobbját úszta 2.07.31-gyel.

  • A Manchester City már 5-0-ra is vezetett, aztán El Shaarawy duplája után Petagna is betalált, egy félidő után 5-3 az állás.

  • Jakabos Zsuzsannával, aki a hatos pályán fog úszni.

  • A 200 női pillangó elődöntőjében Hosszú a négyes pályán az első ötven után harmadikként fordult, 100 méter és 150 után a negyedik volt, aztán az utolsö ötven méteren jól hajrázott, az amerikai Adams mögött a második lett a futamban, 2:06.85-tel zárt.

  • Dzeko újabb gólt rúgótt, de rá egy percre El Shaarawy révén szépített a Milan, aztán a 39.-ben ő is megszerezte második gólját.

  • A 200 férfi pillangó eredményhirdetése miatt csúszik a program.

  • Egyre jobban ég a Milan, a negyedik City-gólt Dzeko szerezte a 33. percben, simán lehet még hat is a szünetig.

  • A harmadik Manchester City-gólt a korábbi laziós, Kolarov szerezte a Milan ellen, laposan lőtte ki a hosszú sarkot.

  • Micah Richards növelte a Manchester City előnyét az olasz Milan ellen a 19. percben.

  • NBA-kosarast igazolt a Szolnoki Olaj

    A legutóbbi bajnoki szezonban ezüstérmes Szolnoki Olaj KK kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Willie Warren, aki korábban az észak-amerikai profiligában (NBA) is szerepelt.

    A klub szerdai közleménye szerint a 193 centiméter magas irányító egyéves szerződést írt alá. A 23 éves játékos korábban megfordult a Los Angeles Clippersnél is.


  • Az Audi Kupa elődöntőjében David Silva talált be közelről a Milan ellen a negyedik percben, ezzel 1-0 a Manchester Citynek.

  • Kolumbiai siker férfi szupertoronyugrásban

    A kolumbiai Orlando Duque nyerte az új műugró számot, a férfi szupertoronyugrást a barcelonai vizes világbajnokságon.


  • Az egykori debreceni gólkirály a francia másodosztályban szereplő Lens-hoz írt alá, a csakfoci.hu egy helyi portált idéz, amely interjút készített a játékossal.

    Bár már 32 esztendős vagyok, annak idején nem valami sok tapasztalattal érkeztem a Debrecenhez. De ott játszhattam a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, bajnoki címeket nyertem. Remélem, hogy itt is pozitív véleménnyel lesznek rólam, mint Magyarországon, ahol a rivaldafényben lehettem. Ennek is volt köszönhető, hogy most olyan rangos csapathoz kerültem, mint a Lens.

  • A női 200 méter pillangóban Hosszú Katinka 2:07.51-gyel a 2., Jakabos Zsuzsanna pedig 2:07.87-tel a 7. helyen várja a szerda este 18:55-kor kezdődő elődöntőt.

    A 200 méter vegyes előfutamában Cseh László nagy fölénnyel nyert. A magyar úszó 50 méternél még csak második volt, onnantól magabiztosan vezetett és 1:57.70-nel nyert és jutott az elődöntőbe, amelyet szerda este 19:16-tól rendeznek.

  • Milliókkal nőnek a US Open pénzdíjai

     

    Csaknem kilencmillió dollárral (2,03 milliárd forint) nő az idei amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open összdíjazása, így az év utolsó Grand Slam-tornáján 34,4 millió dollárt osztanak szét a játékosok között.

  • Visszalépett az 50 méter hát további küzdelmeitől Missy Franklin, az amerikaiak úszója a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján.

    A tavaly a londoni olimpián négy aranyérmet nyert versenyző a 13. idővel jutott tovább a szerda délelőtti előfutamból, ám nem lesz ott a folytatásban, mivel inkább a 200 méter gyors fináléjára szeretne koncentrálni.

    (MTI)

Rovatok