Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo visszaszólt Mourinhónak

2013.08.05. 09:16
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Augusztus 5., kedd:

    Sport 1

    18.15: Labdarúgás, Német Kupa, 1. forduló, Nöttingen - Schalke

    20:30: Labdarúgás, Német Kupa, 1. forduló, Rehden - Bayern München

    Sport 2

    14.00, 16.00 és 18.00: Labdarúgás, Honvéd Merkantil Bank-kupa, az 5. helyért, a 3. helyért, döntő

    Sportklub

    11.00: Tenisz, ATP-torna, Kitzbühel, páros döntő

    13.00: Tenisz, ATP-torna, Kitzbühel, egyes döntő

    14.55: Labdarúgás, Emirates Kupa, Galatasaray-FC Porto

    17.15: Labdarúgás, Emirates Kupa, Arsenal-Napoli

    Eurosport 2

    18.00: Labdarúgás, Ekstraklasa, Lengyelország, Lechia Gdansk-Jagiellonia Bialystok

    Digisport 1

    18.00: Tenisz, ATP Masters, Montreal, 1. forduló

    Digisport 2

    18.00: Tenisz, WTA-torna, Toronto, 1. forduló

    20.40: Labdarúgás, Angol Ligakupa, 1. forduló, Preston-Blackpool

  • Del Potro a 15. tornáját nyerte

    Az első helyen kiemelt Juan Martin del Potro nyerte meg az 1,29 millió dollár (387 millió forint) összdíjazású, washingtoni keménypályás férfi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben szetthátrányból fordítva legyőzte a hazai közönség előtt szereplő John Isnert. A 15. trófeáját elhódító, 24 éves dél-amerikai játékos 2008 és 2009 után harmadszor diadalmaskodott a fővárosban. Ugyanott a nőknél a német Andrea Petkovicot legyűrő, szlovák Magdalena Rybarikova megvédte címét, és pályafutása negyedik WTA-sikerét aratta.

    Férfi döntő: Del Potro (argentin, 1.)-Isner (amerikai, 8.) 3:6, 6:1, 6:2

    Női döntő (220 ezer dollár összdíjazás): Rybarikova (szlovák, 7.)-Petkovic (német) 6:4, 7:6 (7-2)

  • A magyar versenyzők remek teljesítményt nyújtva összesen nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárták az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot a kanadai Wellandban. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapi zárónapon négy győzelmet, két második és négy harmadik helyet gyűjtöttek a sportolók. A fiatalabb korosztályban Birkás Balázs (K-1 200 m), Hajdú Jonatán (C-1 200 m) és a Janza Richárd, Vass Péter, Noé Zsombor, Fekete Martin összeállítású 1000 méteres kajaknégyes diadalmaskodott, míg a Birkás, Nádas Bence duó (K-2 200 m) másodikként ért célba.

    A 23 éven aluliak között a Lakatos Zsanett, Takács Kincső kenupáros nyert, Dudás Miklós (K-1 200 m) második lett, Tóth Dzsenifer (K-1 200 m), Lakatos (C-1 200 m), a Horváth Bence, Szomolányi Máté páros (K-2 200 m), valamint a Gacsal Ákos, Császár Gergely, Ilyés Róbert, Ceiner Benjámin összetételű 1000 méteres kajaknégyes pedig bronzérmet szerzett.

  • Stosur legyőzte Azarenkát

    Az ötödikként rangsorolt ausztrál Samantha Stosur nyerte meg a kaliforniai Carlsbadban rendezett, 795 ezer dollár (178 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben meglepetésre legyőzte az első helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenkát. A 2011-es US Open bajnoka kilencedik meccsükön először verte meg a volt világelső Azarenkát - aki 32 rontott ütést mutatott be -, és pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta.

    Döntő: Stosur (ausztrál, 5.)-Azarenka (fehérorosz, 1.) 6:2, 6:3

  • Babos hét helyet javított

    A legjobb magyar, a múlt héten Donyeckben döntős Babos Tímea hét helyet javítva jelenleg a 96. a női teniszezők világranglistáján. A rangsort továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti a carlsbadi fináléjával az orosz Marija Sarapovát megelőző fehérorosz Viktorija Azarenka előtt.

  • A spanyol AS folytatja a hangulatkeltést Bale-ügyben, most a játékos ügynökére hivatkoznak, aki szerint a futballista nagyon berágott Andre Villas-Boasra, aki a Tottenham Monaco ellen 5-2-re megnyert mérkőzés után azt mondta, a futballistát nem fogják eladni.

    A lap szerint a hiszti már ott tart, hogy Bale abban sem biztos, hogy a héten edzésbe áll a klubnál. Nem tudni, mi igaz az egészből, de a Real Madrid és a Tottenham még mindig nem egyezett meg az ügyben.

  • A Mezőkövesd elleni mérkőzésen Ibrahima Sidibe, a DVSC csatára összefejelt a vendégek kapusával, Szántai Leventével. A szenegáli a földön maradt, elvesztette az eszméletét, így azonnal kórházba szállították. Koponya CT készült, amely szerencsére nagyobb bajt nem mutatott, de a játékos erős agyrázkódást szenvedett.

  • "Az 1992-es itteni olimpia a maga öt magyar első helyével, vagy az első, 2003-as barcelonai úszóvilágbajnokság, amikor egy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodtunk, nagyszerű emlékeket ébresztenek bennem, annyira sikeresek voltak számunkra. És most itt az újabb kiemelkedő állomás”

    Nyilatkozta Kiss László az MTI-nek.

  • Legalábbis a Daily Mail azt állítja, hogy az angol válogatott támadó hamarosan formálisa is kérni fogja, hogy adják el. Állítólag a Manchester United a Chelsea második, harmicmillió eurós ajánlatát is visszautasította, ezért is döntött így a játékos.

  • A CFR Clujtól elküldött Vass Ádám a Ferencvárosnál készül, írja a Nemzeti Sport. Állítólag a korábbi válogatott játékos csak edzéslehetőséget kért. Eddig olasz kluboknál merült fel a neve.

  • Pedig már 2010-ben elkészült.

    Felcsút, Felcsút, győzni fogunk
    Felcsút, Felcsút, kis hely, nagy játék
    A Váli-völgy szíve teérted dobog, minden gól ajándék

    Sárga az alkony, kék az ég
    Váli-völgyben űr hangja hív
    Sárga-kék a zászló, pereg a dob
    Együtt dobban ma minden szív

    Felcsút, Felcsút, győzni fogunk
    Felcsút, Felcsút, kis hely, nagy játék
    A Váli-völgy szíve teérted dobog, minden gól ajándék

    Hit, erő, hagyomány
    Egy új nemzedék talpra áll
    Emelt fővel indul el
    A száguldó őrnagy lábnyomán

    Felcsút, Felcsút, győzni fogunk
    Felcsút, Felcsút, kis hely, nagy játék
    A Váli-völgy szíve teérted dobog, minden gól ajándék

  • Mourinho a hétvégén azt nyilatkozta, volt szerencséje edzeni Ronaldót, az igazit, utólag rúgott még egyet volt realos játékosába, aki nem hagyta szó nélkül a dolgot.

    Vannak olyan dolgok, melyek arra sem érdemesek, hogy kommentálják őket. Ez is olyan. Nem szoktam véleményezni az edzőim megnyilvánulásait, mert tisztelem őket. Van egy mondás Portugáliában, nem köpök oda, ahonnan eszem, pont így érzem magam.

  • A Sárisáppal elvesztett Megyei Szuperkupa-döntő a Kecskéd ellen. A volt szöveségi kapitány csapata 4-3-ra kapott ki, írja a Kemma.hu

  • A kardozók selejtezőjével elkezdődött a vb

    A férfi kardozók egyéni küzdelmeinek selejtezőjével hétfőn délelőtt megkezdődött a budapesti MOL vívó-világbajnokság. A SYMA Csarnokban a 16 kiemeltnek - köztük a világranglistán második helyezett, olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak - egyelőre nem kell pástra lépnie, ők majd a 64-es táblán, szerdán kapcsolódnak be a versenybe. A 140 fős mezőnyből így hétfőn 124-en asszóznak 18 csoportban, majd kiseséses szakaszban azért, hogy a főtáblára kerüljenek. Az indulók között ott van Iliász Nikolász, Gémesi Csanád és Szatmári András is.

    A nap folyamán még a női tőrözők lépnek pástra 11.45-től tíz, majd a női párbajtőrözők következnek 14.45-től húsz csoportban. Előbbi fegyvernemben 83 induló van, utóbbiban 154 vívó alkotta szokásos nagy mezőny jött össze. A magyar színek képviseletében Knapek Edina, Varga Gabriella és Varga Katalin, valamint Antal Edina, Budai Dorina és Révész Julianna lép pástra.

  • A Marca azt írta, a Real-sztár aláírta új, ötéves szerződését, de nem sokkal később az AS hozot tle egy nyilatkozatot, mely szerint a játékos azt mondta, a helyzet még mindig nem oldódott meg, és nem jött el az ideje annak, hogy erről beszéljen.

  • Életmentő műtét a meccs után

    Perforált béllel védett büntetőt Mauricio Viana, a chilei Santiago Wanderers labdarúgócsapatának kapusa. A brazil kapus vasárnap, az Audax Italiano elleni, 0-0-ra végződött bajnoki mérkőzés 89. percében lett a nap hőse egy 11-es hárításával. A lefújás után heves alhasi fájdalmakra panaszkodott, ezért kórházba szállították, ahol életmentő műtéten esett át. A 22 éves Viana súlyos sérülése, a perforáció valószínűleg negyedórával a meccs vége előtt keletkezett, amikor ütközött az ellenfél egyik csatárával. Az orvosok szerint a kapus négy hét múlva állhat ismét csapata rendelkezésére.

  • Ez a legfontosabb tanulsága annak a gylkossággal vádolt NFL-es által írt levélnek, amely már a második, amit lehoz a TMZ. A lap álíltólag 18 ezer dollárt fizet a börtönből a rajongóknak küldött üzenetekért.

    A mostani egyébként nagyjából ugyanarról szól, mint az előző, minden okkal történik, és hamarosan amúgyis vége az egész ügynek.

  • A német válogatott szövetségi kapitánya szerint jót tesz a Bundesligának, hogy Pep Guardiolát nevezték ki a Bayern München edzőjének, mondta a német Bildnek.

    „Gazdagítja majd a bajnokságot, pontos elképzelései és filozófiája van a játékról. Meg fog birkózni a nyomással, a Barcelona edzője volt, ahol mindig a legtöbbet várták tőle. "

  • Nagy Viktor nem csak szédületesen védett a vízilabda-világbajnokságon, de különleges pantomimjaival rendszeresen spannolta saját magát, a csapattársait és az ellenfeleket is. Itt láthathó egy a sok közül, a többit pedig ezen a linken lehet megnézni.

  • Azarenka sérült, nem indul Torontóban

    Sérülés miatt visszalépett az e heti, torontói tenisztornától Viktorija Azarenka, a női világranglista második helyezettje. A fehérorosz játékos hátfájdalmai miatt mondta le a szereplést a kanadai versenyen. Azarenka vasárnap még pályára lépett a carlsbadi verseny döntőjében, amelyben két sima szettben kikapott az ausztrál Samantha Stosurtól.

  • A BBC információi szerint a londoiak ezúttal 30 millió fontot és nem tisztázott extrákat ajánlottak az angol játékosért, de a bajnoki címvédő ezt is visszadobta.

    "Továbbra sem eladó a játékos" - közölte a klub szóvívője, aki ezt is elárulta, hogy a vasárnap érkezett ajánlatot azonnal visszautasították.

  • Miután azt nyilatkozta, hogy még nem oldódott meg a szerződéshosszabbítása, rögtön spekulálni kezdtek az angol lapok, hogy ez vajon a MU-ba való visszatérést jelenti-e. A játékos hamar rövidre zárta a dolgot, azt mondta, jól érzi magát a Real Madridnál, most a felkészülés a legfontosabb.

    C. Ronaldo szerződése jövőre jár le a Realnál, ha nem hosszabbít, szabadon távozhat majd.

  • A súlyos alkoholproblémákkal küzdő angol legenda nemrég egy vonatállomáson részegen balhézott egy biztonsági emberrel, aztán volt feleségére is rárontott. Napokkal később egy szállodában csinált botrányt, akkor is be volt rúgva.

    A vonatállomásos balhé miatt most ezerfontos bírságot kapott a korábbi válogatott.

  • Ezt az NFL-ben szereplő Dallas Cowboys elkapója, Dez Bryant nyilatkozta az ESPN-nek.

    LeBron igazi tehetség, szerintem két hét alatt belejönne, megtanulná, mit kell csinálnia. Mindössze ennyi időre lenne szüksége, mert fantasztikus fizikuma van. Láttam róla a középiskolás felvételeket, jó keze van, jól fut, remekül teljesítene az NFL-ben ilyen háttérrel.

    A Miamival már kétszeres NBA-bajnok LeBron James középiskolában megmutatta, mit tud az amerikaifutballban, annyira jól játszott, hogy a híres Notre Dame egyetem futballösztöndíjat akart neki adni.

  • Júliusban mondott le sportigazgatói posztjáról a PSG-s Leonardo, miután tizenhárom hónapos eltiltást kapott, mert egy bajnoki után meglökött egy bírót.

    A korábbi brazil válogatott elmondta, az eltiltás miatt kellett távoznia, lehetetlen lett volna folytatnia a munkáját.

  • Fucsovics 15 helyet javított

    A múlt heti kitzbüheli, illetve washingtoni tornák nem hoztak változást a közvetlen élcsoportban a férfi teniszezők világranglistáján. A hétfőn kiadott legfrissebb rangsort továbbra is a szerb Novak Djokovics vezeti a brit Andy Murray, valamint a spanyol David Ferrer előtt. A legjobb magyar - a versenyeket szervező ATP honlapja alapján - Fucsovics Márton, aki 15 helyet javítva jelenleg a 235.

  • És elkezdődtek a felkészülési mérkőzések az amerikaifutball-bajnokságban. Az elsőt, a Hall of Fame-meccset a Dallas Cowboys és a Miami Dolphins játszotta, a texasiak nyertek 24-20-ra, itt van az összefoglaló.

  • Pofára esett az amerikai győztes váltó

    Az utolsó férfi aranyat a barcelonai úszó-világbajnokságon a franciák nyerték, jóllehet egy testhosszal voltak lassabbak az amerikaiaknál.


  • Az új frizurával riogató Sergio Ramos töltötte fel Facebook oldalára. A Real Madriddal Amerikában turnézó játékos találkozott a Lakers-legenda Shaq O'Neallel.

  • A vlv.hu honlpaján tekinthető meg az a videó, amely bemutatja, hogyan fogadták a szurkolók a világbajnokságról aranyéremmel hazatérő magyar válogatottat.

Rovatok