Index Vakbarát Hírportál

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Fradi és a magyar válogatott volt kapusa, Szűcs Lajos, a Lombard Pápa jelenlegi kapusa ma 40 éves. Tudomásunk szerint ő az NB I. jelenlegi legidősebb játékosa, boldog születésnapot neki!

  • Anglia Skóciával játszik barátságos meccset jövő szerdán a Wembleyban. A felkészülési meccseket eddig sérülés miatt kihagyó Wayne Rooney is ott van Roy Hodgson keretében.

    Kapusok: Ben Foster, Joe Hart, John Ruddy.

    Mezőnyjátékosok: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Phil Jagielka, Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Kyle Walker, Michael Carrick, Tom Cleverley, Steven Gerrard, Frank Lampard, Jack Wilshere, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott, Ashley Young, Wilfried Zaha, Jermain Defoe, Rickie Lambert, Wayne Rooney, Danny Welbeck.

  • Nyertek a női párbajtőrözőink

    Mindkét főtáblás magyar megnyerte első mérkőzését, ezzel továbbjutott a legjobb 32 közé a női párbajtőrözők csütörtöki versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Szász Emese gyakorlatilag csak bemelegített a kolumbiai Saskia Loretta van Erven Garciával szemben, a korábban vívó Révész Juliannának viszont oda kellett figyelnie asszójára, melyben a svéd Emma Samuelssonnal vívott.

    A 64 között: Révész Julianna-Emma Samuelsson (svéd) 15-12, Szász Emese-Saskia Loretta van Erven Garcia (kolumbiai) 15-5

  • Az évtized legfeleslegesebb beruházásáról a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia fél év múlva átadandó stadionjához elkészült a legújabb látványtervvideó. Mint egy gigantikus parasztház.

    Így fog kinézni a Puskás Akadémia centerpályája
  • Babos Tímea a holland Michaella Krajicekkel az oldalán két szettben legyőzte a másodikként kiemelt Csan Csin-vej, Hszü Ji-fan tajvani, kínai duót a 125 ezer dollár összdíjazású szucsoui keménypályás tenisztorna párosversenyének csütörtöki negyeddöntőjében. A magyar játékos menedzsmentjének tájékoztatása szerint a mérkőzés mindössze 67 percig tartott. Babos a nap korábbi szakaszában egyesben is bejutott az elődöntőbe. Babosék következő ellenfele párosban a Hszü Ven-hszin, Liang Csen tajvani, kínai kettős lesz.

    Páros, negyeddöntő: Babos, Krajicek (magyar, holland)-Csan Csin-vej, Hszü Ji-fan (tajvani, kínai, 2.) 6:1, 6:4

  • Az volt mindig is az álmom, hogy a Barcelonával legyek bajnok. Jól érzem magam a klubban és az elmúlt két évben semmilyen más egyesülettel nem beszéltem, így elmenni sem akarok.

  • Kétszeres Európa-bajnok úszónőnket szerepelteti címlapján a spanyol El Mundo Dpeortivo. La bella Zsuzsanna.

  • Hosszú Katinka csütörtök délelőtt folytatta nagyszerű szereplését az eindhoveni rövid pályás világkupán. A múlt héten a barcelonai világbajnokságon nagy medencében mindkét vegyes számot megnyerő bajai úszó tegnap 200 méteren úszott délelőtt és este is világcsúcsot, ma pedig 100 vegyesen érte el a világ eddigi legjobb eredményét, és jutott be az esti fináléba. Hosszú 57.73 másodperces idővel ért célba, ezzel egyetlen századdal javította meg a holland Hinkelien Schreuder 2009-ben felállított rekordját.

  • A Manchester United korábbi középpályása kölcsönben a PSV Eindhovenbe folytatja, ahonnan 2005-ben érkezett. Pak tavaly a Queens Parkba szerződött, onnan került most kölcsönbe Hollandiába.

  • A venezuelai Gascon Limardo a párbajtőr olimpiai bajnoka, vagyis Boczkó Gábor nehezebb ellenfelet nem is kaphatott volna a négy közé jutásért a budapesti vívó világbajnokságon.

    Limardo 9-7-re vezetett, amikor a harmadik három percet elkezdték, és onnan állva hagyta a csapatban világbajnok magyart, és végül 15-9-re nyert. A férfiaknál tehát nincs magyar elődöntős, a svájci Kauter, az észt Novosjolov, az orosz Suhov mellett értelemszerűen Limardo dönti el, ki lesz a bajnok.

    A nőknél Szász Emese és RÉvész Júlia próbálkozik. Előbbinek könnyebb a sorsolása.

  • Az Arsenal – a francia Le 10 Sport lap szerint – megszerezné a Real Madrid francia csatárát, Karim Benzemát. A lap úgy tudja, a londoni klub 45 millió eurót kínált a csatárért.

  • ezzel bejutott a nyolc közé. 15-13-ra verte Rédlit.

    A venezuelai Limardo vár rá, aki nincs kiugró formában, de mégiscsak ő az olimpiai bajnok. Ha a 36 éves Boczkó túllép rajta, biztosan érmes.

  • Bukott már le korábban marihuanával az NBA-kosaras Michael Beasley, de amikor tavaly a Phoenix Sunshoz szerződött azt ígérte, nem lesz több gond vele.

    Most azt írja az NBA honlapja, hogy egy közlekedési ellenőrzéskor kapcsolták le, az intézkedő rendőr több füves cigit is talált a sportoló autójában, már elengedték, de a büntetést és a nyomozást nem ússza meg.

  • Nem mondta ki, de José Mourinhónak szánhatta a szavait, aki nemrég azt mondta, ő az igazi Ronaldót, a brazilt is edzette.

    A szövegelés helyett én a pályán dolgozom. Ami azon kívül történik, nem érdekel. A legfontosabb számomra, hogy segítsem a Real Madridot, aminek nincs köze ehhez, az nem érint.

  • Rédli és Boczkó egymással vív a negyeddöntőért

    Biztosan lesz magyar negyeddöntős a férfi párbajtőrözők csütörtöki versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon, mivel a legjobb 16 közé jutott Rédli András és Boczkó Gábor egymással vív. A harmadik magyar, Imre Géza vereséget szenvedett a második fordulóban, így ő befejezte szereplését egyéniben.

    A 32 között: Rédli-José Luis Abajo (spanyol) 15-12, Boczkó-Kim Szang Min (dél-koreai) 15-11, Vincent Pelletier (kanadai)-Imre 15-6

  • A brazil Bernardot már régóta ostromolta a londoni klub, úgy is nézett ki, hogy a játékos az Arsenalhoz igazol, végül azonban a Sahtar Donyeck lett a befutó. A játékos 25 millióért került az ukrán sztárcsapathoz.

  • A német labdarúgó-bajnokság pénteken induló új szezonjában bevezetik a vérteszteket a doppingellenőrzéseknél. A német szövetség annak ellenére döntött a rendszer szigorítása mellett, hogy korábban nem volt jele annak, hogy tiltott szereket használnának a futballisták. A liga ügyvezető igazgatója, Andreas Rettig a döntéssel kapcsolatban jelezte, annak semmi köze nincs ahhoz a tanulmányhoz, amelyet hétfőn hoztak nyilvánosságra, s amely az egykori NSZK-ban működő rendszerszerű doppingolást tárta fel. A kutatások szerint már a magyar Aranycsapatot legyőző nyugatnémet válogatott sikerében is lehetett szerepe teljesítményfokozó szernek az 1954-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében, sőt, az 1966-os vb-n ezüstérmes Nationalelfből három játékos is efedrint használt. A vértesztek bevezetésének pontos dátuma nincs meg, most csak annyi biztos, hogy az első fordulókban ilyen vizsgálatokra még nem kerül sor. A liga jelenleg a Német Doppingellenes Ügynökséggel (NADA) tárgyal az ügyben.

  • Úgy tűnik, rövid időn belül széteshet az orosz bajnoksában szereplő Anzsi Mahacskala. A pénzügyi gondokkal küzdő klubnál Samuel Eto'o már kijelentette, hogy távozni akar. Most a Manchester City is bejelentkezett, méghozzá a brazil középpályásért, Willianért, akiért 40 millió eurót sem sajnálna.

  • A Milan Amerikában turnézott, Miamiban a Los Angeles Galaxy elleni meccsen be is talált Mario Balotelli, aki az egyik edzésen azt is megmutatta, nem mennek neki rosszul a zsákolások sem.

  • A hisztiző uruguayit teljesen elkülönítették a csapattársaitól, Brendan Rodgers edző azt mondta neki, hogy készüljön egyedül, mivel egyáltalán nem tiszteli a Liverpoolt, pedig mindent megadtak neki eddig. Azt is hozzátette, hogy hatalmasat csalódott játékosában, és mindent meg fog tenni, hogy megvédje a klubot.

    Rodgers cáfolta a csatár korábbi állítását is, nem ígérték meg neki tavaly, hogy távozhat, ha a csapat nem végez BL-indulást érő helyen.

    Az Arsenal közben hamarosan újabb ajánlatot tehet a csatárért, angol lapok szerint 51 millió fontot is adnának a játékosért. Véleménycikkünk is van ám a témában.

  • A West Bromwich Albion válogatott játékosa az mlsz.hu-nak azt mondta, hetek múlva már teljesértékű munkát végez, így számíthat rá Egervári Sándor az októberi, románok elleni világbajnoki selejtezőn.

    Most már célegyenesben vagyok, két-három hét múlva fogok tudni edzeni a csapattal, de már most ugyanazt a munkát végzem, mint a többiek, egy mini felkészülési időszak áll előttem.

  • A csütörtök hajnali Chelsea-Real Madridon futott be egy drukker Cristiano Ronaldóhoz, hosszasan ölelgette a sztárt, közben beszélgettek, a sztár kicsit el is érzékenyült a képek alapján. A meccset 3-1-re nyerte a Real.

  • A McLaren egyik szuperautóját vitte el egy körre a Monaco nyáron igazolt sztárja.

  • A magyar futballválogatott 31. a FIFA-ranglistán

    A magyar labdarúgó-válogatott egy helyet előrelépve a 31. a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, amelyet változatlanul a világ- és Európa-bajnok Spanyolország vezet. Az élcsoportban nem történt változás, így a németek a másodikak, míg a kolumbiaiak a harmadikak, a magyarok világbajnoki selejtezőcsoportját vezető hollandok pedig az ötödik helyen állnak. A FIFA honlapján olvasható listából kiderül, hogy a magyarokkal azonos vb-selejtezőcsoportban szereplő román válogatott, amellyel szeptember 6-án játszunk, a 33. A csoportban szintén érdekelt Törökország az 58., Észtország a 85., míg Andorra a 205. helyen áll. A magyar válogatott 2011 szeptemberében a 27. helyen állt, az volt a legjobb helyezése a rangsor 1993-as bevezetése óta.

  • Az évekig Olaszországban légióskodó Feczesin Zoltán is ott volt a Debrecen-Ungvár edzőmérkőzésen, de nem a magyar csapatban lépett pályára, az első osztályban szereplő ukránokhoz állt be.

    A meccsen nem volt gól.

  • Samuel Eto’o, az orosz bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala futballistája a tervezett fizetéscsökkentés miatt lépne a dagesztáni csapattól. Az Arsenal és a Chelsea is érdeklődik a csatár iránt, ahogy a Napoli is szívesen vinné a kamerunit.

    Tegnap arról írtak az orosz lapok, hogy több orosz válogatott játékos is távozhat.

  • A világelső szerb teniszező a Rogers Cupon szerepel a kanadai városban. A második fordulóban elért győzelme után táncra perdült, még a kabalafigurát is megtáncoltatta.

    Novak Djokovic Dances After Win - Rogers Cup 2013
  • Kitart a barceloai vizes vb-ről hazaküldött Széles Sándor mellett a 200 mellen aranyérmet szerzett Gyurta Dániel, írja a Blikk.

    Nem hiszem, hogy tartanom kellene bármitől is a közös jövőt illetően, Gyurtáék részéről  mindenki megnyugtatott, ugyanilyen felállásban folytatjuk a munkát

    Mondta a lapnak az edző.

  • A kínai, 125 ezer dolláros tenisztorna negyeddöntőjében Babos Tímea 6:3, 6:3-ra verte a thaiföldi Tamarine Tanasugarnt, ezzel bejutott az elődöntőbe. Az első helyen kiemelt magyar teniszező következő ellenfele a harmadiknak rangsorolt izraeli Shahar Peer lesz.

  • Gareth Bale legnagyobb megszállotja, a spanyol Marca most azt írja a Real-vezér Florentino Perezre hivatkozva, hogy a klub által csábított Tottenham-játékost már a következő héten be is mutatják új klubjánál.

    A spanyol lap mellett az angol Guardian is azt állítja, Perez és a Tottenham elnöke találkozott Amerikában, már tárgyalnak, de még nem egyeztek meg a vételárról. Annyi biztos, hogy rekordösszegért vált majd a szélső.

Rovatok