Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo: Egy szót se Mourinhóról!

2013.08.15. 14:20
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönöm Miniszterelnöknek a gyönyörű Herendy tea készletet nászajándékként. Ki kér teát?

    Írta Facebook oldalán Hosszú Katinka, aki hamarosan összeházasodik amerikai edző-vőlegényével, Shane Tusuppal.

  • A Nemzeti Sport információi szerint a debreceni Czvitkovics Péter a Puskás Akadémiában folytatja pályafutását, vasárnapig mindenben megegyezhetnek a felek.

    A korábban válogatott Czvitkovics nem játszott a DVSC legutóbbi meccsein.

  • Legalábbis a Liverpool sajtótájékoztatóin, Brendan Rodgers menedzser ugyanis nem akar beszélni a csatárról, amíg nem tisztázódik a helyzet.

    Azokról a játékosokról szeretnék beszélni, akik rendelkezésre állnak, a Luissal kapcsolatos kérdésekre nem válaszolok többé. Nem tudok már olyat mondani, ami ne hangzott volna el, biztos vagyok benne, hogy már mindenkinek elege van a témából.

  • Július elején a Római parton érdekes versenyem volt, mivel nem játszottam túl jól, de a hazai közönség sokszor átlendített a holtpontokon, ennek is köszönhető, hogy a nyolcba jutottam" -  Megint ráéreztem a versenyzés ízére, élveztem a játékot, kicsit visszatért a tavalyi vagy inkább a junior Babos Timi. Ez adta a lendületet utána a donyecki és szucsoui tornához is.

    emlékezett vissza csütörtök délutáni edzése előtt az MTI-nek a világranglista 90. helyezettje.

  • Idegenben kezdi az október 5-én induló férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokságot a Marso-NYKK, és  november közepéig nem is játszhat majd otthon, mert addig tart a Bujtosi Szabadidőcsarnok talaj-, altalaj- és szigetelés-cseréje.

  • Norvégiával, Skóciával és Finnországgal került azonos csoportba a magyar női U17-es  futballválogatott az Európa-bajnokság 5-ös csoportjában. A csoportmeccseket szeptember 30-október 20 között játsszák, a döntő Angliában lesz november végén.

  • A DVTK szerdán szabadlistára tette Rudolf Gergely és Seydit, azaz mehetnek, ha érkezik ajánlat. Ma reggel felmerült, hogy további játékosoktól búcsúznának, de ezt cáfolták:

    A leghatározottabban cáfoljuk, hogy nem számítanánk az egyaránt válogatott Kádár Tamásra és Elek Ákosra, így az sem igaz, hogy szabadlistára kerültek volna, ez fel sem merült.

  • Augusztus elején megszületett Drávucz Rita olimpiai negyedik helyezett, világ-és Európa-bajnok vízilabdázó kislánya, Flóra. A pici lány és édesanyja jól vannak, a napokban hazaengedték őket a kórházból.

    Számolt be a hírről a MOB honlapja.

  • A román labdarúgó válogatott elleni szeptemberi világbajnoki selejtező főpróbáján Magyarország 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a csehek ellen szerda este. A több mint kétórás közvetítés alatt összesen 1,6 millióan kapcsoltak az M1-re, vagyis a teljes népesség 17,7%-a belenézett a Telesportba - közölte az MTVA sajtóirodája az MTI-vel.

    A két félidő és a közötte levő stúdióműsor átlagos nézettsége 529 ezer fő volt, közönségaránya 12,4%, a legnézettebb percek nézőszáma pedig meghaladta a 660 ezer főt.

  • Székelyudvarhelyen mutatják be először Romániában a Történelem a pályán című sporttörténeti kiállítást, amely a magyar és a román labdarúgó-válogatott egymás elleni mérkőzéseit eleveníti fel fényképeken, újságcikkeken és egykori televíziós felvételeken keresztül.

    A kiállítás pénteken nyílik meg a székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Házban, ahol Kósa András László, a Balassi Intézet bukaresti központjának igazgatója nyitja meg a tárlatot. Vendégként jelen lesz a marosvásárhelyi Hajnal Gyula, egykori román válogatott labdarúgó is.

  • Az angol válogatottban hetven percet volt a pályán Wayne Rooney a skótok elleni barátságoson, a találkozó után a liverpoolos Gerard beszélt a Manchester Unitedből elvágyó csatárról.

    Jó formbában van, egész héten edzett. Remélhetőleg néhány héten belül még élesebb lesz, fittebb, és fontos gólokat szerez majd nekünk, melyekkel kijuthatunk a világbajnokságra.

  • A West Bromwich Albionnál Gera Zoltán csapattársa lesz a szezonban a francia Nicolas Anelka, a korábban balhés csatárral viszont semmi gond nincs az edző, Steve Clark szerint

    Sokat hallottunk róla már a hírekben, de egy magával ragadó, jó embernek találom. Remekül beilleszkedett, máris az egyik kedvenc csapattársa mindenkinek.

  • A férfi magasugrók ötkor kezdték meg döntőjüket a moszvai világbajnokságon. Idén két ugró is nagyon nagy formát mutatott, a katari Barshim 240 centimétert, a ukrán Bondarenko 241 centi vitt át a vb előtt. Két évtizede nem ugrottak ekkorákat. Ideális körülmények között veszélyben lehet Javier Sotomayor 245 centis világcsúcsa is.

    A mezőnyben ott van, a részeges jelzőt örökre megszerző orosz Uhov, és a selejtezőben őrült ünneplést bemutatót kínai Kuovej Csang is.

  • Meglepetésre csak negyedik lett futamában az olimpiai címvédő 4x400-as bahamai váltó, és idővel sem jutott be a döntőbe. Az első futamból Jamaica és Nagy-Britannia, a másodikból az Egyesült Államok a világ legjobb idejével (2:59.85), Trinidad és Tobagó, valamint idővel a belga és a brazil váltó jutott tovább. A harmadikból az oroszok és a nagyon messziről felfutó ausztálrok jutottak tovább.

  • A Pápát már saját stadionjában szereté fogadni szombaton a múlt héten történelmi élvonalbeli győzelmet szerző (6-2, Kecskeméten) Mezőkövesd. Megtartották a próbavilágítást, a tetőszerkezet majdnem kész.

    A stadionavatóra 3 ezer szurkolót várnak, és a játékvezető Kassai Viktort. Ő vezeti az első kövesdi meccset.

  • Shelly-Ann Fraser-Price 22.54-gyel nyerte futamát, de Allyson Felix 22.30-cal volt a legjobb középdöntős. Rajtuk kívül még Blessing Okagbare, Murielle Ahoure, Shaunae Miller, Marija Riemjen, Jeneba Tarmoh és Charonda Williams lesz ott a pénteki döntőben.

  • Három magyar női jégkorongozó, Gasparics Fanni, Huszák Alexandra és Kiss-Simon Franciska egy plusz kétéves szerződést kötött az orosz női profiligában szereplő Traktor Cseljabinszk csapatával.

    Mindhárman a Vasasban szerepeltek, és amint a tavalyi, innsbrucki I. téli ifjúsági olimpián az egyéni ügyességi számban ezüstérmes Gasparics elmondta, jelenleg Csehországban edzőtáboroznak péntekig, és jövő kedden utaznak Oroszországba.

    "Ez életünk első profi munkaszerződése. A szezon szeptember 17-én kezdődik, az alapszakaszban mind a 11 csapat 50 mérkőzést játszik. Fontos, hogy a válogatott tétmérkőzésekre elengednek minket" - tette hozzá.
    A csatár Gasparics és Huszák, valamint a hátvéd Kiss-Simon egyaránt tagja volt a világ legjobb nyolc csapatát felvonultató U18-as világbajnokságra feljutott, majd ott bennmaradt magyar válogatottnak. (MTI)

  • A magasugrás vb-döntőjében az ukrán Bondarenko eddig csak egyetlen egyet ugrott. A 229 centimétert simán vitte, ahogy ez előző magasságokat úgy a 232-t is kihagyta. A többiek azzal küzdenek, Uhov és Kynard azonban eddig hibátlan. Barshimnak csak másodikra jött össze a 232.

  • A kenyai Ezekiel Kemboi az utolsó 300 métert nagyon megnyomva nyerte meg a 3000 méteres akadályfutást. Most nem volt akkor előnye, mint két évvel ezelőtt, így nem tudta előadni kedvenc számát, már nem volt ideje kifutni az egyesről a kilences pályáig, hogy ott ünnepeljen.

    Azért a célba érkezés után nem maradhatott el a show a kenyai zászlót szoknyaként viselve táncolt egy keveset.

  • Négyen vitték át a 235 centit, és ketten, Barshim és Drouin már 238-on is átjutottak. Bondarenko megint lazázik, kihagyta ezt a magasságot.

  • A cseh Zuzana Hejnová meggyőzö fölénnyel nyerte a női 400 gátat, az olimpiai bajnok Lashina Daemus az utolsó százra teljesen elmerevedett, míg Hejnová félelmetesen jó ritmusban maradt, és 52.84-gyel ért célba.

  • Az ukrán másodszor próbálkozott ezen a magasságon, és a sikeres kísérletével beállította a világ idei legjobb eredményét, ami már eddig is az övé volt. Még Barshim és Drouin van versenyben.

  • Az két olimpiát és világbajnokságot nyerő élő legenda Felix Sanchez még érmet sem tudott szerezni. Az első helyért Gordon és Tinsley küzdött, végül az előbbi egy századdal győzött. A harmadik helyre a nyolcas pályán iszonyatosat hajrázó szerb Bekrics jött be

  • A 241 után nem ugrik 244-re. A még versenyben lévő Barshim már kétszer leverte a 244-et. Ha Bondarenko ugrik még ma, már világcsúcson lesz a magasság.

  • A magasugró Bondarenko leverte a 246 centire rakott lécet. Még kétszer ugorhat, addig a vb-szervezők el sem lövik a női 1500-as döntőt.

  • Caterine Ibargüen 14.85-tel nyerte a döntőt, ezt első érvényes kísérletével érte el. Az orosz Konyevát négy centiméterrel verte.

  • a 246-os világcsúcs magasságra feltett lécet.

  • mert a 246-ra tett lécet harmadikra kézzel húzta le, de a 241 centiméteres magasság így is világbajnoki csúcsot jelent neki.

  • A svéd az utolsó 300 volt verhetetlen, simán ellépett a végig iramot diktáló címvédő mellett. Jenny Simpson még próbált visszajönni, de annak is örülhetett, hogy megtartott a második pozíciót.

Rovatok