Index Vakbarát Hírportál

A hollandok megúszták a nagy égést

2013.09.06. 15:28
Térkép, Galéria, Videó

Bukarest több pontján is összecsaptak magyar szurkolók románokkal és a rendőséggel. Feszültségben kezdődött a világbajnoki-selejtező. Az egész világ a vb-selejtezők lázában ég.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A Bukarestbe megérkező magyar szurkolók egy csoportja az Északi-pályaudvaron várakozó utasokra támadt, ám megfékezték őket a rohamrendőrök, akik könnygázt is bevetettek. A különvonatot magyarokat gyalázó, "bozgori" (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen "cigányok" kiabálással" és sörösüvegek dobálásával válaszoltak.

    A pillanatokon belül kialakult dulakodásban a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük,

    "akik nem fogják a stadionban látni a meccset".

  • 100 fős csoportokban engedik ki a magyar szurkolókat a pályaudvarról, akik füstbe borították a vonatot érkezéskor. A pályaudvarról buszokkal szállítják őket a Nemzeti Stadionnál kialakított szurkolói zónákba.

  • A mintegy 1200 magyar szurkolót szállító InterCity nemsokára megérkezik Bukarestbe, ahol 200 rohamrendőr várja őket a pályaudvaron.

  • Videó a magyar szurkolók délutáni balhéjáról, rohamrendőrökkel és könnygázzal.

    Magyar szurkolók Bukarestben
  • Legfrissebb híreink szerint a magyar válogatott tiszta fehérben lesz. Vagy pirosban, ami a legutóbbi hivatalos információ volt, más kombináció nem lehetséges.

    Szavazzon, melyik szerelést szereti jobban!

    Melyik szerelés a szebb?

    • 1553
      Piros, fehér, zöld
    • 403
      Tiszta fehér
  • Elhagyták Bukarest óvárosát azok a magyar szurkolói buszok, melyek utasai korábban balhét okoztak a román fővárosban, és továbbhaladtak a stadion körül kialakított szurkolói zónába.

  • Az észtek elleni szeptember 10-i (Puskás-stadion, 20.30) vb-selejtező lesz a magyar válogatott következő hazai tétmérkőzése, írja az mlsz a Facebookon.

  • A konstancai Kelet Csillagai Kupán a torna legjobb játékosának járó díjat Tajti Mátyás vehette át a házigazda Hagi Akadémia alapítójától és tulajdonosától, a legendás Gheorghe Hagitól, a gólkirály pedig a szintén Puskás-akadémista Suscsák Máté lett három találattal, írja az akadémia honlapja.

  • A térdműtétje után lábadozó Hanga Ádám egyre jobb állapotban van, erről is beszélt új csapatának, a Laboral Kutxának a sajtótájékoztatóján. „Már nem érzek fájdalmat. Sokkal jobban érzem magam, időben vagyok, de türelmesnek kell lennem. Minden nap sokat készülök, de nem kosárlabdázok, de ott vagyok az edzésen és nézem a többiek gyakorlását. Sokat biciklizem, pedig utálom. Az izmokat kell újra megerősítenem, mert hat hétig gipszben voltam."

    Hanga úgy látja, hogy minden majd a védekezésen múlik a spanyol kosárlabda-bajnokságban, de szerinte ezzel a nagyon atlétikus csapattal meg tudják majd valósítani azt. Most több idejük is van segíteni és megismerni egymást, mert a kosárlabda-Eb miatt később rajtol a bajnokság.

    A spanyolul és angolul folyó tájékoztató itt hallgatható meg.

  • A Prosport írja, hogy egy helyi provokálni kezdte a buszokkal érkező magyar szurkolókat Bukarestben, a Dinamo-stadion közelében. A magyar buszokról öten szálltak le, megütötték a férfit, mire megjelent ötven Dinamo-drukker, akik kövekkel dobálóztak.

    A rendőrök itt is hamar beavatkoztak, ahogy eddig az összes balhé helyszínén, a dinamósok távoztak, a magyarok pedig visszaszálltak a buszokra, és folytatták az utat a Nemzeti Stadion felé.

  • Egy magyar szurkoló a bukaresti Uniiri téren jött ki egy boltból, ahol korábban erőszakosan viselkedett amikor négy-öt román rátámadt. A huligánok ütlegelték, aztán elszaladtak a helyszínről. A magyar drukker könnyebb sérüléseket szenvedett, nem akart kórházba menni, és rendőrségi intézkedést sem kért, írja a Sport.ro.

  • Hat hétig nem számíthat vasárnap szerződtetett hátvédjére, Martin Demichelisre a Manchester City. Az Atlético Madridtól igazolt középhátvéd edzésen szenvedett térdsérülést. A vizsgálatok szerint műtétre nem lesz szüksége, ám másfél hónapig nem játszhat. A korábban a Bayern Münchenben is szerepelt 32 éves védő kiválása azért is érinti fájdalmasan a csapatot, mert a hátvédsorból jelenleg Vincent Kompany és Micah Richards is hiányzik sérülés miatt. (MTI)

  • A manna.ro szerint összeszólalkozás igen, verekedés nem volt a bukaresti északi pályaudvaron, amikor péntek reggel háromszáz magyar szurkoló érkezett.

    magyar jelszavakat skandálva vonultak, amikor egy fiatal román állampolgár kihívóan kezdett lengetni egy román zászlót a magyarok előtt.

    A magyar szurkolók kifütyülték, majd, mielőtt tettlegességig fajult volna az összeszólalkozás csendőrök érkeztek a helyszínre, akik eltávolították a zászlólengetőt.

  • A technikai értekezleten hivatalossá vált, hogy a hazaiak sárga szerelésben, a mieink piros-fehér-zöldben lépnek pályára. Az ebéd után csendespihenő vár a kerettagokra, majd elindul a csapat a meccs helyszínére, a Nemzeti Arénába, ahol magyar idő szerint 20 órakor kezdődik a mérkőzés.

  • Legalábbis ezt állítja a Transilvania Expres, amely Brassóban kapta el a magyar drukkereket szállító különvonatot, ahol további szurkolók szálltak fel.

    Volt egy kis éneklés, néhány petárda és ria-ria-Hungária.

  • Már csak néhány óra van hátra az év egyik legfontosabb válogatott meccséig, a csapat tagjain egyelőre kevés nyoma látszik a feszültségnek. A jó hangulatú reggeli után Egervári Sándor együttese a Steaua régi stadionja felé vette az irányt, a megérkezés után a szövetségi kapitány kihirdette a kezdőcsapatot (amelyet azonban csak közvetlenül a találkozó előtt hoz nyilvánosságra), majd egy utolsó taktikai megbeszélésen ismertette mindenkivel a feladatát, illetve a szokásosnál hosszabban beszélt a találkozó jelentőségéről

    írja az MLSZ honlapja.

  • Kilencven percre miénk lesz Erdély

    Kilencven percre miénk lesz Erdély
  • Bár Fabregas már 2 éve eligazolt a Premier League-ből, még mindig az övé a legtöbb gólpassz az elmúlt hat (sőt, hét) szezonból. A Barcelona spanyol válogatottja instagramján emlékezett meg erről, mielőtt Ashley Young és Wayne Rooney megelőzik, az általa mutatott táblázat azonban picit eltér a Premier League hivatalos statisztikáitól. Ha 2007-től nézzük, akkor Young már utol is érte, hiszen mindkettejüknek 48 gólpassza van, míg Rooneynak 46.

    Ám ha 2006-tól vizsgáljuk a mutatót, Fabregas egyeduralkodó 59-cel, Rooney 57-tel, míg Young 54-gyel követné.

  • A román Digi Sport szerezte azt a felvételt, amin a ma hajnali bukaresti balhé látható. A rendőri intézkedés után öt magyart és egy románt vittek el a rendőrök, akik időben beavatkoztak, komolyabb verekedés nem alakult ki.

    Román-magyar balhé
  • A Magyar Szinkronúszó Szövetség újonnan megválasztott elnöksége bemutatta munkaprogramját, amely megteremti a mindennapi működés stabil feltételeit és lehetőséget nyújt a jövőbeni sikerek elérésére. A szövetség elnöke, Simon Gábor (a Volán Egyesülés vezérigazgatója) és alelnöke, Jutasi Zoltán (a SYNERGON Informatika  Nyrt. igazgatótanácsának elnöke) útjára indította az  MSZÚSZ Mentor Programot, amelyben cégek és magánszemélyek bevonásával szeretnék bővíteni a fiatal sportolók lehetőségeit. A Kazanyban rendezett 27. Nyári Univerziádén bronzérmet szerzett magyar csapatot is megünnepelték tegnap, és úgy látják, versenyzőik eredményesen képviselheti Magyarországot a 2016-os riói olimpián, a 2017-es budapesti junior és a 2021-es felnőtt vizes-világbajnokságon.

  • Mintegy száz román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű szurkoló érkezik Budapestről, akik várhatóan a délutáni órákban érkeznek meg Bukarestbe. Mint a magyar csapat szurkolói, őket is külön menetben fogja a román rendőrség a stadionig elkísérni, írja Csehszlovák Kém a Prosportra hivatkozva.

  • A péntek esti román-magyar világbajnoki selejtező előtt a hazai, illetve a Bukarestből tudósító vendég újságírók találkoztak egymással barátságos futballmérkőzésen: a sportszerű összecsapást a románok nyerték meg 6-2-re. A találkozó előtt Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja köszöntötte a játékosokat, majd elvégezte a kezdőrúgást.

    A kétszer húszperces mérkőzésen végig az a hazai csapat irányított, amely tavaly megnyerte az újságírók számára kiírt olimpiát. A magyar együttes góljait Gazda Árpád és Göbölyös Gábor szerezte. A magyar-román vb-selejtező magyar idő szerint 20 órakor kezdődik a bukaresti Nemzeti Stadionban.

  • A román szövetség már árulja a megmaradt négyezer jegyet az esti vb-selejtezőre, a pénztárak négy óráig lesznek nyitva, addig lehet rohamozni.

    A románok kapták meg azt a kétezer jegyet is, melyeket az MLSZ-nek nem sikerült eladnia Magyarországon. A stadionban átalakították a biztosági zónát, azt nem tudni biztosan, hogy emiatt közelebb lesznek-e a románok.

  • A magyar szurkolókat két tömegközlekedési vonalon szállítják majd a bukaresti Nemzeti Stadionba a vasútállomásról, ahova délután megérkezik a szurkolói vonat.

    A többieknek egy stadion mellett sugárutat zárnak majd le, itt lehet leparkolni az autókkal, buszokkal.

  • Csütörtök este indult Budapestről, a Keleti pályaudvarról a legnagyobb magyar szurkolói kontingenst szállító vonat, amely most Brassónál jár, délután érkezik majd Bukarestbe.

  • Egy, kóbor kutyák által szétmarcangolt kisfiúra emlékezve, gyászszünettel kezdődik a román-magyar vb-selejtező pénteken este, írja a magyar Fourfourtwo.

  • Urbán Flórián lett az edző, aki már át is vette az Érd elleni bajnoki után lemondó Kántor Attila helyét, írja az nso.hu.

Rovatok