Index Vakbarát Hírportál

Most az evezősök szívták meg a riói olimpia helyszínén

2015. augusztus 11., kedd 11:06

Eddig is rengeteg gond volt a 2016-os, riói olimpiai játékok helyszínein a körülményekkel Különösen sokkoló felvételek jelentek meg áprilisban, amikor 21 tonna döglött hal lebegett a leendő evezős versenyek helyszínén. A sportág hétvégén befejeződött junior világbajnokságán pedig 14 sportolót kezeltek hasmenés miatt.

A szervezők magyarázkodását megelőzte az amerikai küldöttség jelentése, amely állította, nem víz minősége a felelős a sorozatos megbetegedésért. Vizsgálataik szerint nincs bizonyíték arra, hogy abnormális szintű lenne a vízben található vírusok vagy baktériumok mennyisége. 

Az amerikai csapat vezetője, Glenn Merry kijelentette, felelőtlenség lenne a vizet okolni a megbetegedésekért, valószínűleg az élelmiszerrel jutott a sportolok szervezetébe baktérium.

Ráadásul a nyolc amerikai, három-három ausztrál és brit gyógyszeres kezelés után elég fitt volt ahhoz, hogy versenyezni tudjon. A többi csapatnál pedig egyáltalán nem találtak kórokozókat.

A brazil szervezők mindent megtesznek, hogy javítsanak jövő nyárig a víz minőségén. Ezen pályán rendezik majd az evezősök mellett a vitorlás versenyeket is, valamint a triatlon úszószámát és a nyiltvízi úszást is.

Rovatok