Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant és meghalt a csapat zöme, megbüntették őket

2016. december 12., hétfő 13:40 | aznap frissítve

Ilyen nincs és mégis van: a brazil szövetség tényleg megbüntette a két hete szerencsétlenül járt Chapecoense futballklubot, mert nem állt ki a brazil bajnokság utolsó fordulójára.

A brazil szövetség nevetséges döntésének előzménye, hogy a brazil első osztályú futballcsapat két hete a dél-amerikai kupa döntőjére utazott, de Kolumbiában a repülőgépük lezuhant, 71-en meghaltak, a klubvezetés, újságírók és a csapat egésze három túlélő játékoson kívül.

Ezután nehezen tudtak volna kiállni, ahogy ezt a múlt héten már jelezték is a helyi szövetségnek méltányosságot kérve, és ebbe az ellenfél is belement, sok minden úgysem múlott ezen a meccsen, hiszen az ellenfél Atletico Mineiro se előre, se hátra nem mozdult volna, és a Chapecoense sem tudott lényegi helyezést nyeri vagy veszíteni. Ettől függetlenül a szövetség szigorúan lesújtott: mind a két csapatot megbüntette: a Mineiro is 3-0-ás és a Chape is 3-0-ás vereséggel került be a jegyzőkönyvekbe, utóbbi csapat pedig a 11. helyen végzett, továbbá 100 ezer- 100 ezer realra is büntették őket (8,7 millió forint).

Rovatok