Index Vakbarát Hírportál

Ha rémálmom lesz, biztosan előjön ez a döntő

2016. augusztus 10., szerda 00:42

Nem példátlan a vívásban a nagy fordítás, az utolsó csapataranyat így nyerték a kardozók még 1988-ban. Imre Géza ellen a koreai Park fordított, így nem jött össze a párbajtőrözők tökéletes mérlege, vagyis hogy mindkét egyéni Magyarországra kerüljön.

A párbajtőröző Imre Gézának olimpiáról volt már bronz- és ezüstérme, a riói olimpián mindössze egy találat választotta el attól, hogy kiegészítse az ötkarikás éremkollekcióját. Ezt az egy találatot mégsem sikerült bevinnie a koreai Park ellen.

14-10-ről elveszítette a döntőt, így ezúttal is második lett, mint 2004-ben a csapatversenyben. Nagy különbség, hogy az egy megnyert ezüst volt.

Szász Emese négytalálatos hátrányról fordítani tudott szombaton, Imre ugyanilyen előnyt nem tudott megtartani. 

Próbálom nem teljesen hülyének érezni magam itt előttetek

– kezdte fanyar humorral válaszait, és ez a hangvétel végigkísérte a mondandóját.

Pár fontos gondolatot idézünk ebből.

14-10-nél egy pillanatra átsuhant az agyamon, hogy ez már megvan. Nem éltem bele magam, félreértés ne essék, csak egy pillanatra futott át, de ez is hiba volt. Egy pillanatra sem szabadott volna. Lehet, hogy ezen múlt, ezen az apróságon.

Talán siettetni akartam a befejezést. 14-10-nél volt egy olyan találatom, amivel megleptem Parkot. Azt megpróbáltam még egyszer, de kivédte, kikerülte a pengémet. Utána végig abban bíztam, hogy bele tudok szúrni a támadásába. Nem sikerült, mert ő stílust váltott, nem azt csinálta, amit addig.

Rovatok