Index Vakbarát Hírportál

Kenderesi: Magától értetődő volt, hogy megsimogatom Cseh fejét

2016. augusztus 11., csütörtök 13:46

Kenderesi Tamás 19 évesen, élete első olimpiáján bronzérmes lett 200 pillangón, megelőzve Cseh Lászlót. A számot Kenderesi példaképe, Michael Phelps nyerte, a fiatal úszó pedig az egész olimpián az amerikai hatása alatt volt.

Tizenegy éves voltam, amikor Michael Phelps már nyolc olimpiai aranynál tartott, most viszont számomra a világ nyolcadik csodája, hogy 26 századmásodperccel, úgy két arasszal mögötte lettem harmadik Rióban. Magától értetődő dolognak tartottam, hogy parolázok vele, de az is, hogy Cseh Laci fejét is meg kell simogatnom, akin látszott, hogy nagyon maga alatt van ” – mondta a BP2017 Médiának adott nyilatkozatában.

Ebben arra is kitért, hogy Cseh és ő nem mindig voltak baráti viszonyban, a mostani olimpiára viszont nagyon közeli kapcsolatba került, tanácsokat is kapott a kétszeres világbajnoktól, aki Kenderesi szerint már a döntő előtt érezte, hogy nem az ő versenye lesz, ezért is akarta, hogy ha neki nem sikerül, legalább Kenderesinek legyen meg. Amikor a későbbi bronzérmes a döntő előtt elkezdett izgulni, Cseh csak ennyit mondott neki:

Ne hülyéskedj, neked a dobogón a helyed!

Kenderesi egyelőre még marad Rióban, igaz, több számban nem indul. De később ez változhat, ha hazatér, egy hónap pihenő után kipróbálja magát gyorsúszásban is, egy évet ad magának, hogy kiderüljön, mire képes.

Rovatok