Index Vakbarát Hírportál

Ranieri kirúgása érthetetlen, megbocsáthatatlan

2017. február 24., péntek 08:37

A Leicester City csütörtök este jelentette be, hogy menesztik Claudio Ranieri edzőt, kilenc hónappal a csodaként emlegetett bajnoki cím megszerzése után.

A címvédő nem áll jól a bajnokságban, mert huszonöt forduló után egy pontra van a kiesést jelentő tizennyolcadik helytől, a Bajnokok Ligájában viszont még van esélye a negyeddöntőre. Mindezek ellenére többen is felháborodtak, hogy Ranierit kirúgták.

"Azok után, amit Claudio Ranieri tett a Leicester Cityért, a kirúgása érthetetlen, megbocsáthatatlan és végtelenül elszomorító" - írta twitterén az angol futball-legenda, Gary Lineker, aki egyébként a klubnál kezdte profi pályafutását.

A Manchester United-edző is közösségi oldalán kommentálta a történteket. "Kirúgták az angol bajnok, valamint a FIFA év edzőjét. Így működik a modern futball. Csak mosolyogj tovább, barátom, senki sem veheti el tőled azt a történelmi tettet, amit véghez vittél". 

A tavalyi csapat egyik legjobbja volt Jamie Vardy, többek között neki sem megy az idén, ő a napokban azt mondta, hogy a csapatnak el kell felejtenie, ami a múlt szezonban történt, és össze kell szedniük magukat. Mindez most már Ranieri nélkül kell megtenni. 

Amíg a Leicester City megtalálja Ranieri utódját, addig a másodedző Craig Shakespeare és Mike Stowell készíti fel a csapatot a mérkőzésekre. 

Rovatok