Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta Ranierit a Leicester

2017. február 23., csütörtök 21:24

Kilenc hónappal a csodaként emlegetett angol bajnoki cím után a Leicester City kirúgta olasz edzőjét, Claudio Ranierit.

A bajnoki cím után számtalan elismerést kapott - Angliában a FIFA-tól is -, most azonban egy nagy vergődés ért véget. Ranieri egyszer volt hasonló helyzetben, akkor az Atleticótól menesztették még 2000-ben, de a csapat nem tudta elkerülni a kiesést nélküle sem.

A Leicester 2-1-re kapott ki Sevillában a Bajnokok Ligájában szerda este, a bajnokságban azonban óriási mélyrepülésben van, ebben a naptári évben még csak gólt sem lőtt, és a 17., még éppen nem kieső helyre sodródott.

1938 után fordulna elő ismét Angliában, hogy a bajnoki arany után kiesik az egyik klub. 

A klub igyekszik mindent megtenni a hátralévő 13 fordulóban a bentmaradásért, ezért bármennyire is fájdalmas ez a lépés, meg kell tenniük.

A Leicesternek 21 pontja van, a már kieső Hullnak eggyel kevesebb. A bajnoki cím előtt egy évvel óriási meneküléssel, lehetetlen helyzetből, győzelmekbe menekülve maradt bent a csapat.

Hogy ki lesz az utód, azt egyelőre nem lehet látni, a másodedző Craig Shakespeare és Mike Stowell készíti fel a csapatot, amíg nem érkezik új szakember. Ranieri stábja is elhagyta a klubot.

Hogy mi vezetett a válsághoz, arról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Nyilván igen összetett ez a kérdés, de annyi biztos, megváltozott a motiváció, az egyéni teljesítmények jelentősen visszaestek.

Elköltött 90 millió eurót erősítésekre, de nem használható játékosokat szerződtettek. N'Golo Kantét pedig nem sikerült megfelelően pótolni. A távozása arra is rávilágít, mennyire fontos pozíció a labdaszerző játékosé. Ő a Chelsea-vel egyébként valószínűleg bajnok lesz újra. A többiek ellenben nagyon örülnek, ha bent maradnak.

Kante kötelező olvasmányszerű portréja, hogy először rollerrel ment edzésre, pedig itt olvasható.

Rovatok