Index Vakbarát Hírportál

21 évesen megszerezte 13. vb-aranyát, ezzel rekorder

2018. november 2., péntek 22:08

Az amerikai Simone Biles ugrásban arany-, felemáskorláton ezüstérmet nyert pénteken a dohai torna-világbajnokság női versenyében - jelentette az MTI.

A négyszeres olimpiai bajnok Biles immár 13-szoros világbajnoknak mondhatja magát, amivel megdöntötte a fehérorosz Vitalij Scserbo csúcsát. A 21 éves amerikai tornász csütörtökön a negyedik vb-címét nyerte egyéni összetettben, ezzel is az örökrangsor élére állt, megelőzve az orosz Szvetlana Horkinát. Arra is van esélye, hogy mind a négy szeren érmes legyen, ez legutóbb a román Silivasnak sikerült, még az 1988-as szöuli olimpián.

Biles zaklatott gyerekorráról itt írtunk.

Felemáskorláton Nina Derwael előzte meg őt, aki az első belga aranyérmet nyerte a világbajnokságok 115 éves történetében.

"Nagyon izgatott voltam. Büszke vagyok az eddigi eredményeimre. Felemáskorláton különösen keményen dolgoztam, úgyhogy az az ezüst a kedvenc érmem"

- nyilatkozta Simone Biles, akinek a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia óta ez az első nemzetközi versenye, ráadásul közvetlenül a múlt heti rajt előtt vesekő miatt kórházba került.

Itt a gyakorlat, amivel megszerezte az ezüstöt.

Biles ezüstérmes gyakorlata

A férfiaknál két tavalyi győztes is másodikként zárt: a brit Max Whitlock lólengésben, a japán Siraj Kenzo pedig talajon. Gyűrűn a görög Elefteriosz Petruniasz megvédte címét.

A katari verseny szombaton további szerenkénti döntőkkel zárul.

    Eredmények:
    férfiak, talaj, világbajnok:

lólengés, világbajnok:

gyűrű, világbajnok:

nők:

ugrás, világbajnok:

felemáskorlát, világbajnok:

Rovatok