Index Vakbarát Hírportál

Szolnoknak adományozza többmilliárdos sportvagyonát Nyerges Zsolt

2019. március 1., péntek 12:01

Szolnok város önkormányzatának adományozza teljes sportvagyonát Nyerges Zsolt, a szolnoki illetőségű üzletember erről a SZOLJON.hu-nak beszélt. Az erről szóló szándéknyilatkozatot már alá is írta, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy milyen jogi és szerződéses keretek között kerülhet át a városhoz a Nyerges-sportfólió a bajnokság.

A portál cikke szerint a sportlétesítmények már a bajnokság végéig átkerülhetnek a városhoz, és a klubok átadásáról is egyeztetnek. De hogy miről is van szó?

Nyerges sportvagyonába tartozik

Ezek többsége ráadásul az elmúlt években elég sikeresen működött hazai szinten. „A kosárlabdával 22 éve, a vízilabdával tíz éve foglalkozom, és ezalatt összesen 26 kupa- és bajnoki győzelmet szereztünk” – idézi a portál az elért sikerek kapcsán Nyergest, aki a részben az üzleti aktivitásának csökkentésével magyarázza a sportból való kivonulását, részben pedig azzal, hogy szülei belenevelték,

az embernek társadalmi felelőssége, hogy visszaadjon a közösségnek, amelynek tagja.

Azt nem tudni, hogy a felajánlott sportklubok és létesítmények üzemeltetése mekkora terhet jelent majd a szolnoki önkormányzatnak.

Nyerges a sportfólió felépítése kapcsán Orbán Viktor miniszterelnöknek is köszönetet mondott, aki mindenben mellettük állt, és két létesítmény átadóünnepségén is személyesen megjelent.

Nyerges az elmúlt hónapokban különösen adakozó kedvében volt, tavaly novemberben Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe adta tovább a Simicska Lajostól korábban megszerzett Közgépet.

Rovatok