Index Vakbarát Hírportál

Tokió 2020: ilyen formaruhákban vonulhatnak majd a magyar olimpikonok

2019. szeptember 6., péntek 20:40 | aznap frissítve

A Magyar Olimpiai Bizottság hamarosan bemutatja a nyertes pályázatot a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia formaruha-pályázatával kapcsolatban. A döntősök fotói már elérhetőek a MOB honlapján, a nyertest pedig majd szeptember 12-én hirdetik ki egy sajtótájékoztató keretein belül – írja a Nemzeti Sport. 

Az idei pályázatra tíz tervező, illetve tervezőcsapat fogadta el a meghívást, a zsűrit pedig ők alkotják: Harmati Hedvig, a MOME textiltervező tanszékének vezetője; Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője; Lakatos Márk, stylist; Nánási Pál, fotográfus; valamint sportolói részről Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó; Verrasztó Evelyn, ötszörös Európa-bajnok úszó olimpikon; Varga Katalin paralimpikon kajakozó; és Báthori Zsófia, a MOB marketing menedzsere. 

Ön melyik kollekcióban látná szívesen a magyar olimpikonokat?

  • 6058
    Nubu
  • 3348
    Tomcsanyi
  • 1710
    Nanushka

Az utolsó körbe a Nubu, a Nanushka, illetve Tomcsányi Dóra kollekciói kerültek. Mindhárom név ismerős lehet azoknak, akik egy kicsit is figyelemmel kísérik a magyar divatot. A Nubu egyébként már a 2017-es pályázatnál is bejutott az első három közé, és Tomcsányi Dórival együtt a Belügyminisztérium 2006-ban őket is megkereste, amikor szerette volna lecserélni a rendvédelmi dolgozók új díszegyenruháit. Ugyanebben az évben az Exim Növekedési Alap bejelentette, hogy a Naunshkánál több lépcsős befektetést hajt végre.

A riói olimpián a 2017-ben megszűnt Use Unused formaruháiban vonultak a magyar sportolók. Ez a kollekció már egy modernebb irányvonalat képviselt, míg négy évvel korábban jobban visszanyúltak a hagyományokhoz, több ruhadarabot is kalotaszegi hímzés díszített

Rovatok